We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Nieuwsbrief

Lees hier het laatste nieuws van IKC Schuilingsoord. U vindt hier tevens de nieuwsbrieven en bijlagen van dit schooljaar.

Sparen bij de Bruna

30-09-2022
Op woensdag 5 oktober is  de Kinderboekenweek van start gegaan!
Bruna organiseert weer haar prachtige actie om te sparen voor onze schoolbieb!
Koop een boek bij de Bruna Zuidlaren in de periode van 5 t/m 13 oktober en lever de kassabon in bij ons op school.
Voor 20% van het gespaarde totaalbedrag mogen wij nieuwe boeken uitzoeken voor in onze schoolbieb. Spaar jij ook mee voor ons? Bonnetjes inleveren mag bij meester Lars. 

Schoolfruit week 40

30-09-2022
We gaan deze week weer genieten van schoolfruit!
  • Woensdag: piel de sapo meloen
  • Donderdag: waspeen
  • Vrijdag: appel

Kinderpostzegelactie 2022

28-09-2022
Vanaf woensdag 28 september zijn tienduizenden basisschoolkinderen in Nederland op pad voor de Kinderpostzegelactie 2022. De leerlingen uit onze groep 8 doen dit jaar ook (weer) mee.

Thema van de actie: Geef kinderen wind mee.
De opbrengst van de Kinderpostzegelactie is dit jaar bestemd voor kinderen die zó veel aan hun hoofd hebben dat ze vastlopen op school. Ze hebben bijvoorbeeld problemen thuis of iets naars meegemaakt. Het lukt deze kinderen niet het beste uit zichzelf te halen. Stichting Kinderpostzegels geeft ‘wind mee’ en helpt deze kinderen met begeleiding of een speciale training. Zodat ook zij weer met een vrij hoofd naar school kunnen.

De kleuters naar het museum

27-09-2022
Ja, echt waar!! We hebben een heus museum bezocht, namelijk De Buitenplaats in Eelde. 
Daar keken we onze ogen uit. We hebben geleerd hoe je naar kleur kan kijken.
Hoeveel kleuren groen zijn er eigenlijk? Heeeel veeeel! Met een transparant gekleurd plasticje naar kunstwerken kijken geeft weer een heel ander beeld.
Daarna mochten we door de prachtig aangelegde tuin lopen.
Vooraf is een kunstenares bij ons in de klas geweest, zij heeft ons laten zien hoe je kleuren kan mengen.

Logopedist

27-09-2022
Marije Muller is logopedist bij ons op school. Zij behandelt zowel  kinderen als volwassenen. Elke dinsdag tussen 13.30 en 14.30 u. staat haar deur open
voor vragen. U bent welkom bij Marije, zowel met als zonder kind.
Marije Muller
Tel.: 06-22098136
www.bijlogopedie.nl

Zuidlaardermarktloop

27-09-2022
Gelukkig kan de Zuidlaardermarktloop weer op traditionele wijze doorgaan op zaterdag 15 oktober. 

WatLeeftijd/ groepStarttijdInschrijving
KabouterloopGroep        1 en 210.00 u.Geen inschrijving
Kidsrun -
2,2 km.
6 t/m 12 jaar10.30 u.Inschrijving voor 7 okt.
Juniorenloop -  5 km.
11.15 u.Inschrijven voor 7 okt.
Wedstrijdloop -    10 km.11.15 u.Start samen met de 5 km.

De online inschrijving is niet meer mogelijk na 7 oktober
Op vrijdag 7 oktober is inschrijving nog mogelijk tussen 17.30u en 18.30u of zaterdag tot een half uur voor de loop. 
Voor meer info: www.zuidlaardermarktloop.nl 
De organisatie hoopt er weer een gezellige dag van te maken. 

De Zuidlaardermarktloop, de gezelligste loop van het Noorden!


Infoavonden

23-09-2022
De afgelopen week stonden de infoavonden op het programma. In sommige groepen vertelden de leerkrachten wat er zoal gebeurt in de groep en in de groepen 4 t/m 6 deden de leerlingen dit.
Een inloop-uur waarbij de leerlingen trots aan hun ouders vertelden in welke methodes ze werken, welke afspraken er in de groep gemaakt zijn en wat er verder allemaal in de groep gebeurt.
Over het algemeen druk bezochte avonden, waarbij we merken dat ouders zich betrokken voelen bij de school. Heel fijn!

Academische opleidingsschool

23-09-2022
Juf Marjolein is weer gestart met de begeleiding van de studenten van de Pedagogische Academie (PA) aan de Hanzehogeschool. Als academische opleidingsschool (AOS) willen wij graag veel studenten begeleiden om op deze manier goede leerkrachten op te kunnen leiden voor de toekomst. Vorige week zijn er in verschillende groepen weer nieuwe enthousiaste stagiaires gestart uit verschillende leerjaren!

Kwink info

23-09-2022
Vanaf 26 september staat het thema -Tot rust komen- centraal in onze Kwinklessen. Iedereen heeft weleens dat iets even te veel kan zijn. Voor kinderen is dit net zo.
Je bijna dagelijks begeven in een groep betekent dat je te maken hebt met allerlei prikkels die een emotie kunnen oproepen. Een emotie kan te veel worden als kinderen deze niet op tijd herkennen en aandacht geven. Dan kan het zomaar zijn dat een kind een heftige emotie laat zien die niemand zag aankomen en tot onbegrip of zelfs een onveilig gevoel in de klas leidt.

Om dit te voorkomen is het belangrijk dat kinderen leren hun emoties op tijd te herkennen, zodat ze kunnen stoppen en rustig worden. Zo blijven ze een onverwachte, heftige reactie voor, wat de rust en veiligheid in de groep ten goede komt. 

De week erna (vanaf 3 oktober) introduceren we Circus-Ik. We verwachten dat jullie daar thuis verhalen over zullen krijgen. In de volgende nieuwsbrief zullen we uitleggen wat Ciricus-Ik inhoudt.

Volgende week is het ook de landelijke anti-pestweek. Omdat we op dit moment veel activiteiten (o.a. sportdagen, Gi-Ga-groen project) op het programma hebben staan en we het thema -tot rust komen- goed willen neerzetten, hebben we besloten dat we dit jaar niet meedoen aan deze anti-pestweek. We zullen hier op een ander moment aandacht aan besteden. Het thema "Grapje! Moet kunnen?! " wordt dus even geparkeerd.

Sportdag groep 7 en 8

23-09-2022
Donderdag jl. was de sportdag voor groep 7 en 8 bij de Zwet. Als een lange gekleurde slang gleden we op de fiets door het zonnige Zuidlaren en reden met weemoed en een brok in de keel langs de kale plek waar ooit onze school stond. Aangekomen werd ons de fietsparkeerplaats gewezen door een stagiaire en werden we naar onze plek gebracht. Daarna gingen de kinderen naar hun eerste sportactiviteit.

Er was volop keuze: boksen, lasergamen, freerunning, hand-/volley-/voet- en basketball, hockey, tennis, MTB, smoothie maken/JOGG, bamboestiek.
De dag liep gesmeerd door de zeer goede organisatie van de vakleerkrachten, sportteam Tynaarlo en hun stagiaires. Het was zo perfect geregeld dat de nieuwe juffen van groep 7 en 8 even konden bijkomen van de hectische startweken.