We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Nieuwsbrief

Lees hier het laatste nieuws van Obs Schuilingsoord. U vindt hier tevens de nieuwsbrieven en bijlagen van dit schooljaar.

Nieuws uit de bibliotheek

29-06-2020
Zomeractie van de bibliotheek

Kriebelbeestjes
Van 4 juli tot en met 16 augustus staan de bibliotheken in het teken van De Zes Zomerkriebels. Dit is een online activiteiten- en informatieprogramma in samenwerking met ROEG!jr. Elke week van de zomervakantie staat er 1 kriebelbeestje dat dicht bij ons in de buurt leeft, centraal. In totaal komen zo de zes zomerkriebels aan bod: het lieveheersbeestje, de teek, de mier de worm, de mug en de wesp.

Over elk dier wordt een leuke informatieve vlog gemaakt door een deskundige, waarbij het betreffende diertje wordt geïntroduceerd vanuit een bibliotheekboek. Op de website zijn er naast de filmpjes, elke week doe- en ontdekopdrachten over de dieren te vinden die gemaakt zijn door het IVN.

Cadeautje voor jonge vakantieleners 6-12 jr
Om het lezen en de gang naar de bibliotheek in de zomervakantie te stimuleren, krijgt elk kind van 6 t/m 12 jaar dat in deze periode een boek/ boeken/tijdschriften komt lenen in de bibliotheek (Zuidlaren en Eelde) een leuke verrassing. Kinderen kunnen op vertoon van hun geleende boek(en) met uitleenbon aan de balie een cadeautje in ontvangst nemen.

Groep 8: de laatste schoolweek

26-06-2020
Het afscheid van groep 8 nadert met rasse schreden. Het komt niet als een verrassing als we zeggen dat de coronacrisis er voor heeft gezorgd dat dit jaar veel dingen anders dan gebruikelijk gaan. Zo ook de laatste schoolweek van groep 8. We hebben geprobeerd om, binnen onze mogelijkheden, groep 8 alsnog een memorabel afscheid te kunnen geven. 

Er is een eindfilm gemaakt waar de afgelopen weken hard aan gewerkt is. In plaats van een driedaags schoolkamp heeft groep 8 een week vol leuke activiteiten op de planning staan. Op maandag een fantastische buitensportdag op locatie, dinsdag verzorgd groep 8 een activiteitenkermis voor de andere groepen van o.b.s. Schuilingsoord en woensdag worden de verjaardagen gevierd en de eindfilm (in iedere groep afzonderlijk) bekeken. En dan is het donderdag; tijd om alles op te ruimen en om 12.00 afscheid te nemen van de school en de lagere schoolperiode. Hoe we dat precies gaan doen? Dat houden we nog even geheim!

Gezocht: MR lid!

26-06-2020
Sinds 2013 heeft Peter Scholtens als deel van oudergeleding in de MR gezeten en daarbij ook de voorzittersfunctie vervuld. Zijn jongste telg gaat naar groep 8 en heeft Peter besloten dat het tijd is om de MR te verlaten. Dit betekent dat de MR graag een nieuw ouder verwelkomt.
In de MR spreek je mee over allerlei onderwerpen die met onze school en het onderwijs te maken hebben. Via de MR heb je invloed op de organisatie van de school en de inrichting van het onderwijs. De MR kan de directie van de school gevraagd en ongevraagd advies geven over alles wat met de school te maken heeft en ook voorstellen doen.
De directie van de school heeft bij beslissingen en veranderingen vaak het advies en soms ook de instemming van de MR nodig.
Wil je je inzetten voor de medezeggenschap voor de ouders van onze school dan kun je je aanmelden via mr.schuilingsoord@stichtingbaasis.nl
N.B.: Bij meer dan 2 kandidaten zal er een verkiezing worden gehouden. 

Vakantielezen met groep 3 en 4!

26-06-2020
Voor kinderen is het belangrijk om thuis veel te lezen, ook in de zomervakantie! De bibliotheek wil daar graag bij helpen. Daarom krijgen de kinderen van onze groepen 3 en 4 volgende week een tasje met boeken te leen. 

Na de vakantie mogen de kinderen alle boeken van onze schoolbibliotheek weer inleveren bij meester Lars. 

Veel leesplezier gewenst!

Doorlezen in de zomervakantie met de VakantieBieb!

26-06-2020
De gratis VakantieBieb stimuleert kinderen om te blijven lezen tijdens de zomerperiode!

In de gratis app staan e-books én luisterboeken. Zo zijn er leuke boeken voor kinderen uit groep 3, maar ook spannende boeken voor tieners en prachtige romans voor volwassenen. De VakantieBieb is voor iedereen toegankelijk, dus ook als je géén lid bent van de Bibliotheek. De VakantieBieb is gratis beschikbaar in de App Store en via Google Play. Van 1 juli tot en met 31 augustus 2020. Meer informatie vind je op www.vakantiebieb.nl.

Vakantierooster

19-06-2020
We kunnen het vakantierooster voor volgend schooljaar al met u delen. In het begin van het nieuwe schooljaar zullen we de uitgebreide kalender natuurlijk opsturen. 
Datum .. t/m ..
 
Maandag 17 augustus
Eerste schooldag
12 t/m 16 oktober
Herfstvakantie
21 dec. t/m 01 januari 2021
Kerstvakantie
22 t/m 26 februari
Voorjaarsvakantie
2 t/m 5 april
Goede vrijdag en Pasen
3 t/m 14 mei
Meivakantie*
24 mei
2e Pinksterdag
12 juli t/m 20 augustus
Zomervakantie
 *Hemelvaart, donderdag en aansluitend de vrije vrijdag, valt in de tweede week van de meivakantie.

Groepen doorschuiven

19-06-2020
Er vinden ook zaken plaats zoals in voorgaande jaren. We organiseren namelijk ook dit jaar weer een moment dat de kinderen doorschuiven naar de groep waarin ze het komende schooljaar onderdeel van zijn. Dat zal plaatsvinden op donderdag 2 juli van 10.30 uur tot 11.00 uur. Ze maken dan kennis met hun nieuwe juf of meester. Wie die nieuwe juf of meester wordt, hopen we volgende week aan jullie bekend te maken. 

Verjaardagen

19-06-2020
Eveneens vanwege de Corona-tijd, konden we in de afgelopen periode niet die aandacht geven die we normaal gesproken gewend zijn te doen aan de jarige kinderen. We hebben gekozen voor het volgende alternatief:
Op woensdag 1 juli gaan we aandacht hebben voor een feestelijke afsluiting van het schooljaar. Als onderdeel daarvan zullen we om 10.00 uur de jarige kinderen van de afgelopen periode in het zonnetje zetten. Ze zullen door de andere kinderen van de school worden toegezongen en voor een traktatie wordt uiteraard ook gezorgd. We hopen hiermee tegemoet te komen aan de wens van veel jarigen!

KWINK

12-06-2020
Zoals u ongetwijfeld gelezen hebt zijn we op school bezig met een methode voor Sociaal Emotioneel Leren. In de afgelopen weken hebben we proeflessen van KWINK gegeven.
Kwink is een online lesmethode voor Sociaal-emotioneel leren voor groep 1 t/m 8.
De kracht van Kwink op een rijtje
·         Voorkomt verstorend gedrag en pesten
·         Groepsbrede preventieve aanpak
·         Voor een sociaal veilige groep
·         Verhoogt de leeropbrengsten
·         Direct van toepassing in het dagelijks leven
·         Leert strategieën voor gewenst gedrag aan
·         Elke les heeft unieke filmpjes
·         Voldoet aan de wet Sociale Veiligheid
·         Stimuleert ouderbetrokkenheid
En is vooral leuk, zowel voor de leerkrachten als voor de kinderen!
 
U gaat ongetwijfeld meer over de methode horen in het komende schooljaar!