We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Nieuwsbrief

Lees hier het laatste nieuws van Obs Schuilingsoord. U vindt hier tevens de nieuwsbrieven en bijlagen van dit schooljaar.

De eerste drie nieuwsbrieven zijn als PDF verstuurd. De inhoud van de andere nieuwsbrieven kunt u hieronder terugvinden.

Nieuwsbrief 3 - 5 oktober
Bijlage 1 - 5 oktober
Bijlage 2 - 5 oktober
Bijlage 3 - 5 oktober
Nieuwsbrief 2 - 21 september 
Bijlage 1 - 21 september
Bijlage 2 - 21 september
Nieuwsbrief 1 - 7 september
Nieuwsbrief 19 - 16 juli 2018
Bijlage 1 - 16 juli (taal spelletjes in de vakantie)
Bijlage 2 - 16 juli ( zomernieuwsbrief bibliotheek op school)
Nieuwsbrief 18 - 02 juli 2018
Nieuwsbrief 17 - 18 juni 2018
Nieuwsbrief 16 -  04 juni 2018

Klarinetles in de groepen 3 en 4

24-01-2020
Afgelopen dinsdag mochten wij Janita Doornbos in onze groepen verwelkomen. Met behulp van een kinderklarinet hebben we ervaren hoe het is om klarinet te spelen. Ook hebben we al meegespeeld met een liedje. Het was erg leuk om eens te proberen!

Het zit er bijna op..

24-01-2020
Beste leerlingen, ouders en collega’s, 
 
Vorig schooljaar ben ik begonnen aan de interim opdracht in Zuidlaren. Met het schoolbestuur is destijds afgesproken dat ik 3 dagen per week in de school zou gaan werken, eerst tot aan de zomervakantie.  Vanuit Enschede een hele rit, maar dat maak ik wel vaker mee. Toen was nog niet bekend dat de directeur van de school niet terug zou keren en in 2020 met pensioen zou gaan. De opdracht werd dus, na de zomer, verlengd. Na de zomervakantie is de werving en selectie voor de nieuwe directeur gestart, met als resultaat de benoeming van Judith Toering. Omdat de nieuwe directeur op 1 februari kon starten, werd de opdracht weer met een maand verlengd. Nu is het einde dan echt in zicht. In februari pak ik weer andere werkzaamheden op. Altijd weer een verrassing waar je terecht komt en wat de opdracht is.
 
Ik werk in de komende twee weken nog in Zuidlaren op obs Schuilingsoord en ben op woensdag 29 januari dan voor het laatst. Ik heb een fijne periode bij obs Schuilingsoord gehad. Het doet mij goed dat het team vol ambitie en werklust de toekomst tegemoet gaat. De samenwerking was prima, dank jullie daarvoor. De verdere ontwikkeling van de school is in goede handen. We hebben samen een aantal zaken in “de steigers” gezet.  

Ook zag ik, zeker gedurende de dagen dat ik er was, leuke en enthousiaste kinderen en ouders. Ook de informele contacten waren erg prettig. Dat is heel belangrijk voor een school. Het is allemaal mensenwerk tenslotte. Samen maken jullie de school. 
 
Ik wens ieder een hele fijne en vooral gezonde toekomst toe. 

Met vriendelijke groet, 
Jan Migchelbrink – interim directeur 

Stakingsdagen 30 en 31 januari

24-01-2020
Zoals u weet, zijn de scholen 30 en 31 januari gesloten vanwege de landelijke onderwijsstaking.

Stichting Baasis heeft ervoor gekozen om alle scholen te sluiten op 30 en 31 januari. Wij als team van obs Schuilingsoord staan ook achter deze keuze. We maken ons oprecht zorgen over de toekomst van het (basis)onderwijs en daarmee de kwaliteit ervan.

We stellen daarom de teamleden in de gelegenheid om 30 januari deel te nemen aan de stille mars in Groningen. Op vrijdag 31 januari hebben we een bijeenkomst georganiseerd voor de collega's van de drie openbare scholen in Zuidlaren om met elkaar te praten over mogelijke oplossingen die een bijdrage kunnen leveren aan het verlagen van de werkdruk en aan de kwaliteit van het onderwijs. 

We realiseren ons de stakingsdagen inhouden dat de kinderen twee dagen niet naar school gaan. Toch hopen we dat deze actie een bijdrage levert aan het verlagen van de werkdruk en het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs, voor nu én in de toekomst!

Even voorstellen

24-01-2020
Beste ouders van Schuilingsoord,

Mijn naam is Marjo ter Hoeve en sinds 1 januari ben ik de nieuwe coördinator passend onderwijs. Ik volg Harma Wolters op die met pensioen is gegaan.

Sinds 1992 ben ik werkzaam in het onderwijs. Ik ben begonnen als leerkracht en sinds 2005 ben ik intern begeleider. Het werken met leerkrachten, ouders en kinderen en het zoeken naar datgene dat bij hen past en hen verder helpt vind ik de mooiste uitdaging van mijn werk. Vooral het gedrag heeft mijn aandacht en daar heb ik mij dan ook in gespecialiseerd.

Mijn 2 kinderen zijn inmiddels het huis uit en daardoor heb ik volop tijd gekregen voor mijn hobby’s; wandelen, zingen en afspreken met vriendinnen.

Ik ben hier op Schuilingsoord heel hartelijk en warm ontvangen en ik heb erg veel zin in om er met elkaar wat moois van te maken!

Hartelijke groet,

Marjo ter Hoeve

voorleesdagen

23-01-2020
Wat een feest in de klassen; elke dag starten wij met voorlezen.
In de groepen 3 heeft een aantal moeders en oma's voorgelezen.
De voorlezers komen gezellig een kwartier lang lezen.
We zijn ook nog voorgelezen door de groepen 7 en 8. We lezen uit allerlei boeken; prentenboeken, Pipi Langkous, Wiplala.
Natuurlijk willen we het lezen bevorderen.

De vakantie zit er weer op

10-01-2020
Dag allemaal,

De feestdagen zitten er weer op en de kinderen zijn alweer een week naar school. Het team van obs Schuilingoord wenst u allen een goed, gezond, plezierig, succesvol en leerzaam 2020 toe.

Het lijkt alweer een hele poos geleden, maar op de laatste donderdag voor de vakantie werd het kerstdiner georganiseerd. Het was een heel gezellige sfeer in de school met mooi versierde lokalen. De kinderen hebben heerlijk gegeten van mooi opgediende gerechten. We willen alle vrijwilligers die een bijdrage hebben geleverd, bedanken voor hun inzet.

Deze week is Marjo ter Hoeve, onze nieuwe CPO-er, gestart met haar werkzaamheden. Dat terwijl Harma nu van haar pensioen aan het genieten is. Marjo zal zich binnenkort nader aan u voorstellen.

In de maand januari en februari worden er weer toetsen afgenomen. We zitten ongeveer halverwege het schooljaar en net als in voorgaande jaren nemen we bij de kinderen dan de zgn. Cito toetsen af.

Zoals u wellicht in het nieuws hebt gehoord, is er een tweetal stakingsdagen aangekondigd. Deze staan gepland op donderdag 30 januari en op vrijdag 31 januari. Houdt er rekening mee dat de kinderen die dagen dus niet naar school gaan. Binnenkort zullen we u nader informeren over deze stakingsactie.

Met vriendelijke groet,

team obs Schuilingsoord

Vanuit de directie

13-12-2019
Dag allemaal,

Nog één weekje en dan hebben de kinderen een paar weken vrij. Ze kunnen dan even lekker bijkomen van een gezellige en toch ook vaak drukke periode. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de teamleden. Ze hebben (met hulp van de OV, waarvoor onze dank!) hun uiterste best gedaan om van december een sfeervolle maand te maken.

Het Sinterklaas feest verliep zeer goed. Het was even spannend toen de Pieten ’s ochtends vroeg het plein op kwamen lopen. Ze waren Sinterklaas kwijt en konden hem nergens vinden. Toen de kinderen vervolgens zo hard als ze konden een Sinterklaaslied gingen zingen, kwam de Sint toch opdagen. Met een grote trekker kwam hij aangereden om te vertellen dat hij juist zijn Pieten kwijt was…… Gelukkig waren ze op tijd om een bezoek te brengen aan de school.

Aanstaande donderdag vindt het Kerstdiner op school plaats. Samen met de klasgenoten eten de kinderen dan de door henzelf meegebrachte gerechten op. Ook dat zal een gezellig feest worden!

Het team van obs Schuilingsoord wenst u allen alvast hele Fijne Kerstdagen en een Gelukkig 2020 toe!

Belangrijke data:
- Kerstvakantie: maandag 23 december t/m vrijdag 3 januari 2020.
- op vrijdag 20 december zijn alle kinderen om 12.00 uur vrij!

Foto's Sinterklaasfeest

11-12-2019
Bij de fotoalbums kunt u de foto's van het Sinterklaasfeest vinden. Om de foto's te kunnen bekijken moet u wel ingelogd zijn. U heeft destijds een wachtwoord gekregen. Mocht u hem niet meer weten dan kunt u aangeven dat u uw wachtwoord vergeten bent (onder de inlog), dan krijgt u een nieuw wachtwoord toegestuurd.

Schoolfruit week 50

06-12-2019
Hieronder het schoolfruit van komende week. 

Pepernotenrecept

29-11-2019
Bak je eigen pepernoten met dit verantwoorde recept (10 porties)

Dit heb je nodig:
75 gram amandelmeel
30 gram kokosmeel
3 verse dadels - Medjool
2 el speculaaskruiden
1 snuf zeezout
30 gram roomboter
1 ei
1/2 sinaasappel voor het sap

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 160 graden
2. Doe de amandelmeel, kokosmeel, speculaaskruiden en het zeezout in een keukenmachine
3. Ontpit de dadels, snijd in stukken en doe ze bij het beslag
4. Smelt de roomboter en voeg toe, knijp de sinaasappel uit en voeg het sap toe
5. Voeg het ei toe en mix alles tot een beslag
6. Beleg een bakplaat met bakpapier en draai kleine balletjes van het deeg
7. Druk de balletjes een klein beetje aan en bak de pepernoten in 20 minuten af in de oven
8. Laat de pepernoten even afkoel, voordat je ze opeet

Eet smakelijk!