We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Nieuwsbrief

Lees hier het laatste nieuws van Obs Schuilingsoord. U vindt hier tevens de nieuwsbrieven en bijlagen van dit schooljaar.

Vignet welbevinden behaald!

19-05-2022
Wij hebben als gezonde school het vignet Welbevinden behaald. Hiermee laten we zien dat we voldoen aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Wij hechten veel waarde aan veiligheid en zijn daarom trots op het behaalde resultaat!

Welbevinden is het derde vignet voor ons als school. We beschikken al over de vignetten Bewegen & Sport en Voeding. 
Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen.
Dit vinden wij belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op de website.

Avondvierdaagse

12-05-2022
Aankomende week staat de avondvierdaagse op het programma. Na twee jaar afwezigheid kan deze eindelijk weer doorgaan. Dat is terug te zien in het aantal aanmeldingen, er lopen maar liefst 184 leerlingen van onze school mee. Iets om trots op te zijn!

De OV heeft hard gewerkt om dit alles in goede banen te leiden. Dank hiervoor! In de informatiebrief vindt u alle benodigde info. De routes en reglementen zijn hier te vinden. 

We wensen iedereen veel wandelplezier!


23 mei: Infoavond Kwink

12-05-2022
We hebben een geweldige avond voor u in petto! Kom terug in de schoolbanken en ervaar zelf wat sociaal-emotioneel leren is. U hoeft geen tafel van zeven op te zeggen, niet de hoofdsteden van Nederland op te dreunen en al helemaal geen breuken met elkaar te vermenigvuldigen.
 
Nee, wij vertellen u graag wat sociaal-emotioneel leren is. Dat gaat over belangrijke vaardigheden die wij uw kind – samen met u – willen aanleren: jezelf leren kennen, omgaan met je (soms heftige) emoties, je inleven in anderen, verantwoorde keuzes leren maken en vriendschappen en andere relaties leren hanteren.
Kortom: alles wat belangrijk is om nu en later succesvol mee te doen aan onze maatschappij.
 
Tijdens de Kwink-ouderavond ervaart u hoe we dat met uw kind bespreken en vooral: doen! Zeker weten dat u met extra inspiratie en ideeën naar huis gaat. Zo dragen we samen met u bij aan de positieve ontwikkeling van uw kind.
 
Op    maandag 23 mei 2022
 
Van  19.30 – 21.00 uur
 
In      Het speellokaal op school
 
Komt u ook? Want sociaal-emotioneel leren werkt het beste als ‘school en thuis’ samenwerken. Graag tot ziens.

Verhuizing

12-05-2022
De verhuizing zit erop! Het team heeft, met hulp van een aantal ouders, hard gewerkt om het tijdelijke pand in te richten. In een paar dagen tijd werd het Harens Lyceum omgebouwd tot een basisschool, waar we tijdelijk kunnen verblijven. 

De start aan de Julianalaan is daarmee nagenoeg vlekkeloos verlopen. Dank aan eenieder voor de bijdrage hieraan! 
Uiteraard zijn er nog wel punten voor verbetering vatbaar. Zo zijn we nog niet tevreden over de inrichting van het plein, met name voor de onderbouw. Hier wordt aan gewerkt. Ook is het brengen en halen soms nog wat zoeken, maar samen vinden we hier vast een goede structuur in. 

Het pand aan de Hogeweg is ondertussen zo goed als leeg. Begin juni wordt de sleutel overgedragen aan de aannemer en kan de sloop beginnen. 
We hopen in het najaar van 2023 onze intrek te nemen in een prachtig nieuw schoolgebouw.

Inval bij ziekte

12-05-2022
In corona tijd werd duidelijk dat er op dit moment een tekort is aan invallers. Door extra inzet van ons eigen team wisten wij vaak groepen op te vangen. Daarmee hebben we het aantal groepen dat thuis is komen te zitten tot een minimum kunnen beperken. We snappen namelijk de impact hiervan. 

Ondanks dat we corona (voorlopig) achter ons kunnen laten, is de situatie omtrent inval onveranderd. Er is nog steeds een tekort. Bij ziekte proberen we dit intern op te lossen, maar ook dat kent zijn grenzen. 
Er zijn op dit moment nog steeds scholen, ook in onze eigen regio, waar het naar huis sturen van groepen dagelijks voorkomt. 

Deze week moesten ook wij de vervelende keuze maken om een groep een dag thuis te laten. Dit communiceren wij in dat geval zo vroeg mogelijk, zonder de keuze te vluchtig te maken. 
We hopen uiteraard dat dit de laatste keer was dat er geen leerkracht beschikbaar was. We willen dit echter wel delen, zodat u op de hoogte bent van de situatie. 

Schoolreisgeld en vrijwillige ouderbijdrage

12-05-2022
De laatste fase van het schooljaar is aangebroken en daarmee ook de schoolreisjes. Afgelopen dinsdag mochten de groepen 1&2 al. Ze hebben een prachtige dag gehad in Nienoord! Voor de andere groepen is het nog een mooi vooruitzicht. 

Dit betekent ook dat we de schoolreisgelden gaan innen. Dat gaat samen met het innen van de vrijwillige ouderbijdrage. Beide bedragen worden rond 27 mei in rekening gebracht door de OV. 
Eerder dit jaar kon u als ouder toestemming geven voor een automatische incasso. Als dat het geval is zal het automatisch worden afgeschreven. In het andere geval ontvangt u een factuur.  

Hieronder een overzicht van de schoolreisjes en de hoogte van het schoolreisgeld. De vrijwillige ouderbijdrage bedraagt 21,50 euro.

GroepBestemmingDatumSchoolreisgeld
1&2Nienoorddinsdag 10 mei25 euro
3&4Duinen Zathemaandag 11 juli25 euro
5&6Hellendoornmaandag 27 juni30 euro
7Hunzeparkdonderdag 30 juni t/m vrijdag 1 juli65 euro
825 Graden Noord Drouwenerveenmaandag 4 t/m woensdag 6 juli90 euro

Groeitoren 'doorzetten bij moeilijke taken'

11-05-2022
Groeitoren 'doorzetten bij moeilijke taken' (mei-zomer)
De groeitorens zijn tools om de kinderen te helpen hun vaardigheden te ontwikkelen. In alle klassen wordt elke periode van vakantie tot vakantie extra aandacht besteed aan één van deze groeitorens en we hopen dat u als ouders hier ook thuis ook aan mee wilt doen.   

De kinderen hebben inmiddels gewerkt aan GOED STARTEN, GOED DOORWERKEN, GOED PLANNEN en ONTHOUDEN & DOEN. 
Nu is het de beurt aan de laatste groeitoren: DOORZETTEN BIJ MOEILIJKE TAKEN.
Dit draait -in tegenstelling tot doorwerken waarbij het gaat om focus en taakgerichtheid- om het goed omgaan met moeilijke taken, sommen en opgaven. De nadruk ligt op het mogen maken van fouten, het toepassen van slimme strategieën en het om hulp durven en kunnen vragen.
Herkent u dit bij uw kind? Geeft uw kind snel op als iets moeilijk wordt of vermijdt het zoveel mogelijk lastige taken? Dit kan zich soms uiten in teruggetrokken of juist ‘lastig’ gedrag.  

Goed om eens samen uit te zoeken wat hiervan de oorzaak is. Soms vindt een kind zichzelf erg ‘dom’ als iets niet lukt. Of heeft hij geen ideeën om het probleem aan te pakken. Benadruk altijd dat fouten maken ontzettend nuttig is en dat je pas leert als iets een beetje moeilijk is. 
Een combinatie van een positieve benadering en het omarmen van fouten kan vaak wonderen doen.   

Belangrijk is om goed naar uw kind te kijken en te zien wat hij of zij nodig heeft. Blijft het een probleem en maakt u zich zorgen? Maak het op school bespreekbaar en zoek met de leerkracht naar een gezamenlijke aanpak.

Vloerkleed gezocht

09-05-2022
In het kamertje van onze interne begeleider ziet het er gezellig uit. De ruimte is een stuk groter dan op Schuilingsoord.
Het enige is dat het nogal hol klinkt. We zijn op zoek naar een vloerkleed, liefst rond. Heeft een ouder iets toepasselijks nog over?
Graag hierover even contact opnemen met Marjo ter Hoeve, mailadres: m.terhoeve@stichtingbaasis.nl

Talentenmiddagen, kom gezellig meedoen!

03-05-2022
In het nieuwe pand aan de Julianalaan gaan we door met onze talentenmiddagen. We zijn inmiddels aan blok 7 begonnen afgelopen woensdagmiddag.
De kinderen van groep 5, 6, 7 en 8 ontdekken en ervaren van alles op het gebied van samenwerken, sport, muziek, dans, techniek, creativiteit, koken, ict-vaardigheden en nog meer.
Ons aanbod varieert; elke keer passen we de activiteit aan bij wat er op dat moment speelt. 

Afgelopen blokken heeft een aantal ouders de kinderen geholpen bij de lessen; bij koken, bandenplakken, tekenlessen, breien. De kinderen vinden het geweldig wanneer ze hun ouder, opa of oma in hun school treffen.
De juffen en meesters worden van deze hulp ook erg blij. Dus..... 
Is er een ouder, opa of oma of andere vrijwilliger die een van deze dagen wil begeleiden bij het het koken, tekenen, EHBO of iets anders?  
Kunt u hier iets in betekenen? Meld dit of mail juf Marleen. 
m.wijnands@stichtingbaasis.nl    


Sport- en cultuurpret in de vakantie

21-04-2022
De buurtsportcoaches organiseren ook deze meivakantie weer leuke sportactiviteiten in de gemeente. Het programma is te zien op de flyer. Wil je meedoen, meld je dan aan via www.tynaarlo.nl/sportpret.
 
Na de meivakantie kun je ook weer op een leuke manier kennis maken met divers aanbod vanuit sportverenigingen en cultuuraanbieders. Bekijk de bijgevoegde flyer goed en kies wat bij jou past!
 
Volg Sport Tynaarlo op Sport Tynaarlo en Instagram: sporttynaarlo voor nog meer leuke tips en weetjes!