emailadres wachtwoord

Nieuwsbrief

Lees hier het laatste nieuws van Obs Schuilingsoord. U vindt hier tevens de nieuwsbrieven en bijlagen van dit schooljaar.

De eerste drie nieuwsbrieven zijn als PDF verstuurd. De inhoud van de andere nieuwsbrieven kunt u hieronder terugvinden.

Nieuwsbrief 3 - 5 oktober
Bijlage 1 - 5 oktober
Bijlage 2 - 5 oktober
Bijlage 3 - 5 oktober
Nieuwsbrief 2 - 21 september 
Bijlage 1 - 21 september
Bijlage 2 - 21 september
Nieuwsbrief 1 - 7 september
Nieuwsbrief 19 - 16 juli 2018
Bijlage 1 - 16 juli (taal spelletjes in de vakantie)
Bijlage 2 - 16 juli ( zomernieuwsbrief bibliotheek op school)
Nieuwsbrief 18 - 02 juli 2018
Nieuwsbrief 17 - 18 juni 2018
Nieuwsbrief 16 -  04 juni 2018

Vanuit de directie

29-11-2019
Dag allemaal,

De decembermaand staat weer voor de deur. De school is versierd met leuke lampjes en het is goed te zien en te merken dat Sinterklaas en zijn Pieten in het land zijn. Voor iedereen is het een mooie en soms ook een beetje een spannende tijd. Uiteraard wordt het Sinterklaasfeest ook op onze school uitgebreid gevierd. Verderop leest u hier meer over. Het team van obs Schuilingsoord wenst u allen een mooi Sinterklaasfeest toe.

Na het Sinterklaasfeest maken we ons op voor het Kerstfeest. De school zal zo mogelijk nog mooier versierd worden. Voor meer informatie over het verloop van dit feest verwijzen eveneens naar verderop in de nieuwsbrief.

Kortgeleden hebben we u kunnen meedelen dat we een nieuwe directeur hebben kunnen benoemen. Haar naam is Judith Toering. In de nieuwsbrief heeft Judith zich nader aan u voorgesteld. Ze zal haar werkzaamheden starten m.i.v. 1 februari 2020. Tot die tijd is Jan Migchelbrink in zijn rol als interim-directeur aanwezig.
Op vrijdag 13 december komt Judith voor de eerste keer op school om nader kennis te maken met het team.

Belangrijke data:
- Kerstvakantie: maandag 23 december t/m vrijdag 3 januari 2020.
- op vrijdag 20 december zijn alle kinderen om 12.00 uur vrij!

Kerstfeest

29-11-2019
Woensdag 18 december
Op woensdag 18 december houden we een kerstcircuit op school. Het kerstcircuit is van 8:30 uur tot 11:30 uur. Tijdens het circuit zijn er verschillende activiteiten in de school. Hiervoor hebben we hulp nodig van ouders. Wie zou op deze dag willen helpen? Graag even een mailtje sturen naar juf Tiena (t.akkerman@stichtingbaasis.nl). Verder nog een eigen potje voorzien van naam en groep meenemen dat versierd kan worden. Zou u deze spullen in een voor uw kind handige tas willen doen en meegeven op maandag 17 december? Graag deze tas ook voorzien van naam en klas. Eten en drinken is net als andere schooldagen. 
 
Donderdag 19 december
Donderdagavond 19 december om 16.45 uur beginnen we met een opening verzorgd door de kinderen op het plein. De kinderen kunnen samen met de ouders/ verzorgers komen kijken. Na afloop van de gezamenlijke opening zien wij graag dat de ouders/ verzorgers van de kinderen van groep 1 t/m 4, hun kind in het lokaal brengen. De kinderen van groep 5 t/m 8 lopen met de leerkracht naar binnen.  
 
Vervolgens gaan de kinderen gezamenlijk in de klas eten en maken we er een gezellige avond van. Het feest eindigt om 18.30 uur. Na afloop zien wij graag dat de ouders/verzorgers hun kinderen van groep 1 t/m 4 ophalen uit de klas.  
 
Voor alle ouders is het ‘kerstcafé’ geopend van 17.00 tot 18.30 uur. Jullie zijn daarvoor van harte uitgenodigd.  

Pepernotenrecept

29-11-2019
Bak je eigen pepernoten met dit verantwoorde recept (10 porties)

Dit heb je nodig:
75 gram amandelmeel
30 gram kokosmeel
3 verse dadels - Medjool
2 el speculaaskruiden
1 snuf zeezout
30 gram roomboter
1 ei
1/2 sinaasappel voor het sap

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 160 graden
2. Doe de amandelmeel, kokosmeel, speculaaskruiden en het zeezout in een keukenmachine
3. Ontpit de dadels, snijd in stukken en doe ze bij het beslag
4. Smelt de roomboter en voeg toe, knijp de sinaasappel uit en voeg het sap toe
5. Voeg het ei toe en mix alles tot een beslag
6. Beleg een bakplaat met bakpapier en draai kleine balletjes van het deeg
7. Druk de balletjes een klein beetje aan en bak de pepernoten in 20 minuten af in de oven
8. Laat de pepernoten even afkoel, voordat je ze opeet

Eet smakelijk!
Schoolfruit week 49

29-11-2019
Hieronder het schoolfruit van komende week

Nieuws uit de bibliotheek van Zuidlaren: De Biebfabriek

28-11-2019
De BiebFabriek is dé plek voor jou om aan de slag gaan met digitale vaardigheden en techniek. Hier leer je in verschillende activiteiten onder andere over programmeren, hoe je een zaklamp maakt en hoe jouw eigen kunstrobot een echte Picasso kan maken.

De BiebFabriek is er voor iedereen vanaf 8 jaar. Voor de aankomende periode organiseert de Bibliotheek Zuidlaren de onderstaande Biebfabriek activiteiten:

Oplichtende kerstkaart
Woensdag 11 december - 15:00 tot 16:30 uur

Wil jij deze kerst een echt bijzondere kerstkaart versturen? Tijdens de workshop maak jij met LEDlichtjes je eigen lichtgevende kerstkaart. Laat je creativiteit los gaan!

Stop-motion
Woensdag 18 december - 15:00 tot 16:30 uur

Niets is leuker dan zelf je verhaal maken. Stop-motion is een eenvoudige filmtechniek waarmee je leuke filmpjes kunt maken. Het zijn filmpjes gebaseerd op heel veel foto's die kort achter elkaar worden weergegeven waardoor een film ontstaat. Op de iPads van de bibliotheek staan alle apps die je ervoor nodig hebt en wij helpen je om een zo mooi mogelijk filmpje te maken.

Tinkercad
Woensdag 8 januari - 15:00 tot 16:30 uur

Tinkercad is een leuk en eenvoudig 3D ontwerpprogramma dat je online kan gebruiken. Hiermee maak je in de bibliotheek de mooiste figuren en modellen, en leer je hoe je uit verschillende vormen ontwerpen kan maken. Deelname is gratis. Aanmelden via de website: www.bibliotheekzuidlaren.nl (vol = vol)

Sinterklaasfeest

28-11-2019
Donderdag 5 december vieren we het Sinterklaasfeest bij ons op school. Wij willen jullie hierbij informeren over de gang van zaken. De groepen 1/2 graag om 8.25 uur in de klas zijn met de jas aan zodat we daarna direct naar het grote plein kunnen gaan. De groepen 3 tot en met 8 gaan eerst allemaal naar binnen en houden hun jas aan. De ouders mogen natuurlijk naar de aankomst van de Sint en pieten komen kijken op het grote plein. Wilt u zo gaan staan dat alle kinderen zicht houden op de aankomst van de Sint? Gelieve achter het lint te gaan staan.
Wij wensen jullie alvast een fijn Sinterklaasfeest toe!

Schoolfruit week 48

22-11-2019
Schoolfruit komende week

Vertrek juf Agnes uit groep 4

15-11-2019
Dag allemaal,

Zoals u weet staat juf Agnes sinds de start van het schooljaar op de maandag in groep 4. Daarnaast begeleidt Agnes een aantal plusklassen op verschillende scholen van Stichting Baasis.

Met ingang van maandag 18 november gaat juf Agnes ook een plusklas in Eelde begeleiden. Dat betekent dat haar werkzaamheden voor groep 4 vanaf die datum zullen stoppen. Agnes zal wel de plusklassen op onze school blijven begeleiden.

Vanessa Hoogland zal vanaf maandag 18 november elke maandag lesgeven aan groep 4. Juf Vanessa werkt al 2 dagen per week bij ons op school en is dus een bekende voor ons allen. Vorige week hebben we de kinderen van groep 4 en hun ouders hierover ingelicht. 

We wensen zowel juf Agnes als juf Vanessa veel plezier en succes.

We hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Jan Migchelbrink

Uitnodiging algemene ouderavond

15-11-2019
Donderdag 28 November organiseert de OV in samenwerking met de MR en directie van obs Schuilingsoord de jaarlijkse algemene ouderavond.
Dit jaar is er een informeel programma. D.w.z. dat zonder specifieke agenda onderwerpen over onze school en de OV activiteiten besproken kunnen worden. Daarnaast is de jaarvergadering van de OV aan de orde. Wij nodigen alle ouders uit om vanaf 20:00 uur met ons het gesprek te voeren over naar voren gebrachte onderwerpen.

OV, MR en directie obs Schuilingsoord.

Oudervereniging

15-11-2019
De oudervereniging heeft dit schooljaar alweer enkele vergaderingen en een gezellig etentje achter de rug. Momenteel zijn we druk met de voorbereidingen van het Sinterklaasfeest. Hopelijk brengt ook dit jaar de Sint samen met zijn Pieten weer een bezoek aan Schuilingsoord. Wij zijn er in ieder geval (bijna) klaar voor! Daarna zullen we de school in kerstsfeer gaan brengen, met het Kertscafé als gezellige afsluiter van 2019. In het nieuwe jaar staan Jantje Beton, de pleinschoonmaak en de avond4daagse weer op het programma.

We zijn erg blij met de drie nieuwe leden die we hebben mogen verwelkomen! Heb jij ook interesse om ons te komen versterken, dan horen wij dat heel graag. Hoe meer ouders ons helpen, hoe makkelijker we alle activiteiten kunnen organiseren.

Wil jij je aanmelden? Stuur dan een mailtje naar ov.schuilingsoord@stichtingbaasis.nl Wil je geen lid worden van de OV, maar wel meehelpen met een activiteit, laat het ons dan weten via de mail. Alvast bedankt!

Blauwe shirts
We missen er nog een aantal, wilt u thuis nog even goed kijken of er nog ergens één ligt? Graag op school aan de leerkracht geven.