emailadres wachtwoord

Nieuwsbrief

Lees hier het laatste nieuws van Obs Schuilingsoord. U vindt hier tevens de nieuwsbrieven en bijlagen van dit schooljaar.

De eerste drie nieuwsbrieven zijn als PDF verstuurd. De inhoud van de andere nieuwsbrieven kunt u hieronder terugvinden.

Nieuwsbrief 3 - 5 oktober
Bijlage 1 - 5 oktober
Bijlage 2 - 5 oktober
Bijlage 3 - 5 oktober
Nieuwsbrief 2 - 21 september 
Bijlage 1 - 21 september
Bijlage 2 - 21 september
Nieuwsbrief 1 - 7 september
Nieuwsbrief 19 - 16 juli 2018
Bijlage 1 - 16 juli (taal spelletjes in de vakantie)
Bijlage 2 - 16 juli ( zomernieuwsbrief bibliotheek op school)
Nieuwsbrief 18 - 02 juli 2018
Nieuwsbrief 17 - 18 juni 2018
Nieuwsbrief 16 -  04 juni 2018

Schoolfruit

26-04-2019
De afgelopen 20 weken hebben we meegedaan aan het EU Schoolfruit. Alle leerlingen hebben verschillende soorten fruit en groente geproefd. Veel soorten kenden de kinderen al, maar er waren soms ook nieuwe dingen bij.
Wij willen Ronald en de ouders die wekelijks hebben geholpen met het snijden, schillen en verdelen van het fruit ontzettend bedanken voor hun hulp!

Gezonde school

25-04-2019
De werkgroep 'gezonde school' heeft een aantal tips op een rij gezet om ook in de vakantie lekker te kunnen bewegen! Klik hier om de tips te zien.

Koningsspelen

16-04-2019
We kijken terug op een gezellige ochtend met de Koningsspelen! De ochtend werd geopend met het dansen van de Passapas. Voor de groepen 1/2 stond er een lekker ontbijtje klaar. Daarna gingen de groepen om de beurt het plein op om allerlei spelletjes te spelen. De groepen 3 tot en met 8 gingen in gemixte teams aan de slag op het plein, de klassen en in de gangen. Er stonden allerlei sporten en spelletjes klaar. Na afloop hebben de kinderen een lekkere Koningslunch gehad. Dank aan alle ouders voor de hulp! Op het besloten deel van onze website staan nog meer foto's. 

Zuidlaren verdient goed voortgezet onderwijs

14-04-2019
Vanuit de belangengroep 'Zuidlaren verdient goed voortgezet onderwijs' hebben we het verzoek gekregen om deze brief mee te sturen.

Schoolfruit

09-04-2019
Het fruit voor deze week.

Jan Migchelbrink

06-04-2019

Beste ouders,

Ik ben inmiddels ruim een maand aan het werk in Zuidlaren. Het schoolbestuur heeft mij gevraagd de directietaken waar te nemen tot aan de zomervakantie. Ik ben drie dagen per week beschikbaar. De samenwerking met de collega’s binnen de school verloopt erg plezierig. Ieder werkt hard in het belang van de eigen groep en de totale school.

Het project “De gezonde school” loopt op zijn einde, maandag is de afsluiting. Het project heeft drie weken geduurd en was boeiend en leerzaam. De gymnastiekleerkrachten en enkele groepsleerkrachten speelden een belangrijke rol bij de organisatie en uitvoering. Dank daarvoor. We kijken terug op een zeer geslaagde periode van drie weken.

We zijn, samen met het schoolbestuur, uiteraard al aan het kijken naar het volgende schooljaar. De berekeningen van de formatie (het personeel) worden binnenkort gemaakt. Daarna zullen we intern kijken naar mogelijke groepsverdelingen en bezetting daarvan door de leerkrachten. Geen eenvoudige klus, zeker omdat er door omstandigheden leerlingen vertrokken zijn. We  doen ons best, maar willen het wel zorgvuldig doen.
Ook gaan we binnenkort aan het werk met de jaarplanning voor 2019-2020. Niet alleen de organisatorische zaken, maar ook de inhoudelijke, moeten een goede plek krijgen.

Voor de ouders van de leerlingen van groep 6 hebben we dinsdagavond een ouderavond gehouden. Dit was een vervolg op een eerdere ouderavond in februari. Toen was afgesproken de ouderavond te herhalen.
Ik wens u allemaal een heel fijn weekend.
 
Jan Migchelbrink
Interim directeur
 

Afsluiting project 'gezond'

05-04-2019
Aanstaande maandag is alweer de afsluiting van ons project! Tussen 8.30 uur en 9.00 uur bent u van harte welkom om in alle groepen de resultaten te bewonderen!

Grote Rekendag

03-04-2019
Woensdag 3 april stond in het teken van de grote rekendag. De dag werd geopend door meester Hans en kinderen van groep 1/2 c en groep 8. Deze kinderen liepen met elkaars kleding en/of tassen over de catwalk. Als laatste kwamen meester Dennis en juf Angela. Meester Dennis “droeg” de schoenen van juf Angela en juf Angela droeg de motorkleding van meester Dennis. Duidelijk was te zien dat alles uit verhouding was en dat was dan ook het onderwerp van deze grote rekendag.

In alle groepen is de hele dag over dit onderwerp gewerkt. Op de foto's is te zien hoe een kleuter een bedje heeft gemaakt waar kleine Raai de kraai precies in past. Hier is de verhouding dus wel goed!
Mede door de hulp van vele ouders kunnen we weer terug kijken op een zeer geslaagde Rekendag! Bedankt ouders!

Schoolfruit

02-04-2019
Het schoolfruit voor aankomende week.

12 april - Koningsspelen!

02-04-2019
Op vrijdag 12 april is het weer zover: de Koningsspelen worden weer georganiseerd! De kinderen gaan de hele ochtend gezellig en sportief aan het werk in groepjes. We openen de Koningsspelen met de hele school op het grote plein. We dansen de Pasapas. Iedereen mag komen kijken. Voor de groepen 1/2 wordt een Koningsontbijt georganiseerd. De groepen 3 tot en met 8 hebben, na afloop van de Koningsspelen, een Koningslunch. De kinderen hoeven dus geen schooltas en lunch mee naar school te nemen.
Wij verzorgen iets voor de 10 uur pauze. We hebben er weer zin in!