We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Nieuwsbrief

Lees hier het laatste nieuws van Obs Schuilingsoord. U vindt hier tevens de nieuwsbrieven en bijlagen van dit schooljaar.

De eerste drie nieuwsbrieven zijn als PDF verstuurd. De inhoud van de andere nieuwsbrieven kunt u hieronder terugvinden.

Nieuwsbrief 3 - 5 oktober
Bijlage 1 - 5 oktober
Bijlage 2 - 5 oktober
Bijlage 3 - 5 oktober
Nieuwsbrief 2 - 21 september 
Bijlage 1 - 21 september
Bijlage 2 - 21 september
Nieuwsbrief 1 - 7 september
Nieuwsbrief 19 - 16 juli 2018
Bijlage 1 - 16 juli (taal spelletjes in de vakantie)
Bijlage 2 - 16 juli ( zomernieuwsbrief bibliotheek op school)
Nieuwsbrief 18 - 02 juli 2018
Nieuwsbrief 17 - 18 juni 2018
Nieuwsbrief 16 -  04 juni 2018

Kangoeroewedstrijd

13-03-2020

Op donderdag 19 maart doet onze school mee aan de jaarlijkse Kangoeroewedstrijd. De kangoeroe komt uit Australië en dat geldt ook voor de kangoeroewedstrijd. In 1980 werd daar voor het eerst een soort wiskundewedstrijd georganiseerd. Geïnspireerd door het Australische succes, begonnen in 1990 in Frankrijk enkele wiskundigen met de organisatie van een dergelijke wiskundewedstrijd. Als eerbetoon aan de Australiërs doopten ze hun wedstrijd “Kangourou”. Door Frankrijk uitgenodigd begonnen in 1994 enkele Europese landen, waaronder Nederland, ook met de organisatie van een vergelijkbare wiskundewedstrijd. In 1995 werd in Parijs de internationale organisatie “Kangourou sans frontières” (KSF) opgericht. In datzelfde jaar werd in Nederland de Stichting Wiskunde Kangoeroe opgericht met het doel jaarlijks een zogenaamde Kangoeroe wiskundewedstrijd te organiseren. De Nederlandse Stichting is lid van de KSF.  Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan 70 landen lid van de KSF en doen er jaarlijks meer dan 6,5 miljoen leerlingen over heel de wereld mee met de Kangoeroe wiskundewedstrijd. In Nederland namen in 2019 bijna 145.000 leerlingen op bijna 2350 scholen deel. Deze leerlingen maken op hetzelfde moment nagenoeg dezelfde opgaven en dat is werkelijk uniek!

De Kangoeroewedstrijd heeft als doel de kinderen te laten ervaren dat wiskunde (en rekenen) heel leuk en uitdagend kan zijn. De opgaven bestaan dan ook uit zeer uitdagende puzzels en hersenkrakers. De eerste vragen zijn makkelijk, maar gaandeweg worden ze lastiger. Van onze school doen 53 sterke rekenaars uit de groepen 3 t/m 8 hieraan mee, ieder op zijn eigen niveau.

Eind april is de uitslag van de wedstrijd bekend en eind mei ontvangt onze school de certificaten en eventuele prijzen die vervolgens worden uitgereikt. Het is dus nog wel even wachten… Maar er wordt natuurlijk met spanning naar uitgekeken!

Ik eet het beter!

13-03-2020
Komende week houden de groepen op Schuilingsoord zich bezig met gezond eten en bewegen in de klas. Hieronder kunt u lezen per groep wat er gaat gebeuren. 

Voor groep 5 is er op donderdag 19 maart Stapel Gezond: Wat zitten er veel gezonde producten in die Schijf van Vijf! Voor ontbijt, lunch, avondeten, pauzehappen, drinken... Kinderen gaan vanaf groep 5 zelf keuzes maken. Spelenderwijs ontdekken leerlingen waarom die Schijf een handig hulpje voor hen is. 

Groep 6 doet op donderdag 19 maart leuke, leerzame smaakproeven met 'Over de Tong'. Heel bewust proeven de leerlingen producten die vooral zoet, zout, zuur of bitter zijn, en combinaties daarvan. 

Met 'Expeditie Lekker in je Vel' gaat groep 7 ruim een week lang, van 13 t/m 20 maart de uitdaging aan om gezond te eten, lekker te bewegen en op tijd te ontspannen. Ook individueel onderzoeken, ervaren de leerlingen hoe ze zich lekker fit kunnen voelen. In de klas én thuis.

Voor groep 8 is er de KlasseLunch. Met dit lesprogramma krijgen leerlingen er plezier in om gezonde keuzes te maken. Ze sluiten de les af met een heerlijke, gezonde lunch met de hele groep op donderdag 19 maart.

De kinderen van groep 5 en 8 hoeven op donderdag 19 maart geen lunch mee naar school. Dit krijgen ze vanuit het lesprogramma aangeboden. 

Voor groep 1 t/m 4 komt Mattijs in de klas. Hij gaat met de kinderen proefjes doen met tomaten op vrijdag 20 maart. 

We hopen er met z'n allen een (extra) gezonde week ervan te maken!

Blijf uit de dode hoek. Groep 7 en 8.

03-03-2020
Op de parkeerplaats bij de Coop kregen de groepen 7 en 8 over het fenomeen 'de dode hoek' . Waar ben je zichtbaar voor de chauffeur en wat is het gevaar? Hoe lang is de remweg? Hoe kun je samen werken? Zeer interessant bij zeer mooi weer.

Oproep aanmelden broertjes, zusjes

28-02-2020

Hierbij doen we een oproep aan de ouders om broertjes en zusjes, die nu nog niet naar school gaan, aan te melden. Als schoolorganisatie is het goed om te weten welke en hoeveel kinderen in de komende tijd ook bij ons op school komen. Daarmee kunnen we ons goed voorbereiden op het nieuwe schooljaar.
We willen u vragen bovenstaande aan te geven bij één van de leerkrachten of de directie. 

Lezen is leuk en goed!

28-02-2020
 
Op school besteden wij veel aandacht aan lezen. Maar ook thuis is het belangrijk voor kinderen om minimaal een kwartier per dag te lezen. Lezen heeft een bewezen positief effect op woordenschat, spelling, begrijpend lezen en schrijven. Kinderen die minimaal 15 minuten lezen per dag, lezen 1.146.000- woorden per jaar. Hun woordenschat kan met 1000 woorden per jaar groeien. En kinderen die plezier hebben in lezen, gaan meer en steeds beter lezen. Kortom een dagelijks leesritueel van 15 minuten zorgt voor een leven lang leesplezier. 

Dode hoek les voor groep 7/8

27-02-2020

 
Volgende week dinsdag wordt er een praktische dode hoek les gegeven aan de kinderen van groep 7/8. De provincie Drenthe en de gemeente Borger-Odoorn bieden deze les aan alle basisscholen aan. Onder het motto “Samen richting nul” streeft de provincie en de gemeente naar minder verkeersslachtoffers, dus ook in de dode hoek van vrachtwagens en andere grote voertuigen.
 
Om zowel de kinderen als ook de ouders al vast een beetje te leren over de dode hoek, vertellen we er hier iets over.
 
De dode hoek
Iedereen heeft wel eens gehoord van de “dode hoek” van een vrachtauto. Vaak lezen we berichten in de krant waar over een dode hoek ongeval met fietsers wordt gesproken. Maar wat is precies een dode hoek ? En hoe kun je er veilig mee omgaan ?
 
De dode hoek van een vrachtauto is de ruimte om de auto waar de chauffeur niets kan zien. Een vrachtauto heeft niet één, maar meer dode hoeken: vlak voor de auto, naast de auto en achter de auto.
 
Gevaren van een rechts afslaande vrachtauto worden vaak onderschat. Een vrachtauto die rechts afslaat kan zijn rechterzijkant en voorkant niet goed kan overzien. Fietsers zijn hierbij het meest kwetsbaar. Een recht doorgaande fietser wordt door een chauffeur al snel over het hoofd gezien, omdat hij hem niet kan zien. Er is al veel gedaan om het aantal ongevallen terug te dringen, zoals het plaatsen van camera’s en dode hoekspiegels in en aan de vrachtauto. Toch vallen er jaarlijks nog steeds slachtoffers. Om deze reden blijft het belangrijk om andere verkeersdeelnemers  te wijzen op de dode hoeken van een vrachtauto. Hieronder hebben we een aantal tips voor jullie, waardoor je minder gevaar loopt in een situatie met de dode hoek van een vrachtauto of een ander groot voertuig.
 
o    Zoek oogcontact met de bestuurder. Wanneer jij de bestuurder ziet, kan hij jou ook zien. Kun jij de bestuurder niet zien, dan ben je onzichtbaar voor de bestuurder en sta je verkeerd opgesteld.
o    Stop nooit onder of naast de spiegels. Hier ziet de chauffeur je echt niet.
o    Zorg dat je ver genoeg voor of ver genoeg achter een vrachtauto fietst. Hiervoor geldt ook: kun je de chauffeur zien, dan ziet hij jou. Sta je vlak voor een vrachtauto of vlak er achter, dan ziet een chauffeur je niet.
o    Bij afslaand vrachtverkeer in bochten, op rotondes en kruispunten blijf je ver rechts achter de vrachtwagen. Een afslaande vrachtwagen moet een grotere bocht nemen en wijkt uit. Hoe groter een vrachtauto, hoe meer hij uitwijkt.Werkgroep gezonde school

10-02-2020
De juffen en meesters zien vaak gezonde broodjes, fruit en verantwoorde traktaties voorbij komen. Daar is obs Schuilingsoord en de werkgroep gezonde school heel blij om. We willen namelijk dit schooljaar het vignet gezonde voeding behalen. Het vignet Sport en Bewegen is in het schooljaar 2017/2018 al aan obs Schuilingsoord toegekend, vandaar dat we nu streven naar het vignet gezonde voeding. Het schoolfruit loopt heel goed, we zijn ook heel blij dat er voldoende ouders zijn die elke week meehelpen om het fruit schoon te maken en te verdelen, heel erg bedankt! Om meer richting te geven aan het gezond trakteren is er een mooie flyer ontworpen door Patty Groenland, deze krijgen de kinderen één of twee weken voordat ze gaan trakteren mee naar huis. Patty Groenland heeft veel voor de werkgroep gezonde school betekent, maar dit schooljaar afscheid genomen. Patty we willen je heel hartelijk bedanken voor alles wat je gedaan hebt! Er is dus weer ruimte gekomen binnen de werkgroep, vindt u het leuk en vindt u een gezonde leefstijl binnen school ook belangrijk dan kunt u zich aanmelden bij de gymdocent Mathijs Höster (m.hoster@tynaarlo.nl) of bij één van de andere leden; Leonie Droogsma, Marieke Spronk-Weesepoel, Anouk Sikkens-Paagman, juf Nienke Westra, juf Esther Ploeg, juf Tiena Akkerman, meester Harry de Vries en Alies Visser.

Jantje Beton 2020

07-02-2020
In de week van 2 t/m 7 maart kan er weer gecollecteerd gaan worden voor Jantje Beton. Evenals voorgaande jaren doet onze school ook dit jaar weer mee aan deze collecte. Met 10 collectanten collecteer je al snel 20 nieuwe voetballen of nieuw speelzand voor de zandbak bij elkaar. Een aantal ouders heeft zich aan het begin van het schooljaar al opgegeven via het aanmeldformulier van de oudervereniging maar uiteraard kunnen er nog meer ouders bij!
Mocht je het leuk vinden om samen met je kind te gaan collecteren bij jou in de wijk, meld je dan nu aan via onderstaand e-mailadres of schiet mij even aan op het schoolplein.

Hartelijke groet, namens de OV,
Fredrike Zwiers
f.blokzijl@home.nl

De kop is eraf..

07-02-2020
Als u dit leest, zit mijn eerste werkweek als directeur van obs Schuilingsoord er op. Ik ben warm welkom geheten door het team en heb de eerste werkdag een ronde langs alle groepen gemaakt om mij voor te stellen aan de kinderen. De komende periode ga ik besteden aan het goed leren kennen van de school. Zo zal ik o.a. individuele kennismakingsbezoeken met alle teamleden voeren en klassenbezoeken afleggen.   

Op maandag t/m donderdag ben ik op school aanwezig. Heeft u een vraag of opmerking of wilt u een afspraak met mij maken dan kunt u altijd even binnenlopen of een mailtje aan mij sturen via directie.schuilingsoord@stichtingbaasis.nl
Ik hoop velen van u te ontmoeten.

Hartelijke groet,
Judith Toering

Voorjaarsvakantie

07-02-2020
De januarimaand van 2020 zit er alweer op. Daarmee ronden we de winterperiode (nou ja, winterperiode...) langzaam maar zeker af. Nog een weekje en dan begint de voorjaarsvakantie. Ook vrijdag 14 februari (Valentijnsdag!) zijn de kinderen vrij.
Een aantal van u gaat misschien nog wel even de sneeuw opzoeken, er even op uit of blijft gewoon lekker thuis.
Het team van obs Schuilingsoord wenst iedereen een fijne vakantie toe.
Maandag 24 februari starten we weer!