We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Nieuwsbrief

Lees hier het laatste nieuws van Obs Schuilingsoord. U vindt hier tevens de nieuwsbrieven en bijlagen van dit schooljaar.

Nationale buitenlesdag

25-09-2020
Afgelopen dinsdag was de nationale buitenlesdag. Alle groepen van school hebben die dag een les buiten gehad. Buiten werken of andere reken-, taal-, spellingspelletjes in de open lucht. Als het aan de kinderen lag dan is het iedere dag buitenlesdag! 

Formulier ouderhulp

25-09-2020
Een aantal weken geleden heeft uw kind een formulier van de oudervereniging meegekregen. Hierop kan aangegeven worden bij welke activiteiten ouders kunnen helpen. Via deze weg een reminder dat u deze tot 1 oktober op school in kan leveren. 

Margedag woensdag 30 september

25-09-2020
Denkt een ieder aan de margedag van woensdag 30 september? Alle groepen zijn dan vrij.
Als team hebben we een studiedag waarbij we bezig gaan met de verdere uitwerking van de kernwaarden. Hier hebben we tijdens de startdag in augustus een start mee gemaakt. Verder zullen we een verdiepingsslag maken in de schoolmonitoring:
 • analyse van toetsresultaten
 • wat zetten we zoal in een datamuur?
 • afspraken rondom handelingsplannen

Kinderboekenweek 2020

25-09-2020
Omdat we woensdag 30 september een margedag hebben, starten wij op donderdag 1 oktober met de kinderboekenweek. Het thema van dit schooljaar is: En toen?
We gaan terug in de tijd en zullen spannende verhalen lezen of horen over ridders, we zullen ons verdiepen in de oorlog of meer te weten komen over de Oertijd.
Elke groep duikt in een speciaal thema:
 • Donosauriers - groepen 1/2
 • Ridders - groep 3
 • De Oertijd - groep 4A
 • Geschiedenis van Nederland - groep 4B
 • Grieken & Romeinen - groep 5
 • Watersnoodramp - groep 6
 • Wereldoorlogen - groepen 7 & 8
Naast veel lezen en voorgelezen worden zal er in deze periode in de groepen 1 t/m 5 een tekenwedstrijd georganiseerd worden. Voor de groepen 6 t/m 8 vindt er een voorleeswedstrijd plaats.

Ter afsluiting van de Kinderboekenweek is er op vrijdag 9 oktober een tentoonstelling in iedere groep. De groepen gaan dan bij elkaar kijken, wat er allemaal gemaakt is rondom het thema waarin ze zich verdiept hebben.
Helaas kunnen we hiervoor gaan ouders uitnodigen i.v.m. Corona.

Buiten spelling groep 7

23-09-2020
Even lekker buiten werken. Een tafel werkt toch prettiger was de conclusie 😂

Informatieboekje

18-09-2020
Het informatieboekje van obs Schuilingsoord voor het schooljaar 2020-2021 staat vanaf nu op de website. Daarnaast is deze als bijlage toegevoegd aan de nieuwsbrief. In verband met de directiewissel is deze iets later klaar dan normaal.
Het informatieboekje is onderdeel van de schoolgids en biedt voornamelijk praktische informatie. Op deze wijze proberen we u zo goed mogelijk te informeren over onze school. Mochten er vragen of opmerkingen omtrent dit infoboekje zijn dan horen we dit graag. 

Sparen voor de schoolbieb

18-09-2020
De Kinderboekenweek staat weer voor de deur. Deze start dit jaar op woensdag 30 september en duurt tot zondag 11 oktober. Tijdens de Kinderboekenweek organiseert Bruna de actie: ‘Sparen voor je schoolbieb’. Wij willen graag het (voor)lezen van kinderboeken stimuleren en zouden het leuk vinden om samen met u en de kinderen onze schoolbibliotheek uit te breiden met de nieuwste, spannendste en leukste kinderboeken! Hoe meer ouders er meedoen, hoe meer boeken we kunnen uitzoeken!

Hoe werkt de Schoolbieb-actie?
 • U koopt van 30 september t/m 11 oktober 2020 één (of meerdere) kinderboeken bij de Bruna en levert de kassabon vóór 15 november 2020 in op school.
 • Wij leveren de kassabonnen in bij een Bruna-winkel.
 • Bruna telt de kassabonbedragen na inlevering bij elkaar op we ontvangen een waardebon.
 • We mogen t/m 16 december 2020 voor 20% van het totale kassabonbedrag nieuwe leesboeken uitzoeken in een Bruna-winkel. 
Wij hopen dat u samen met de kinderen meedoet, want leesplezier creëren we samen! Kijk voor de actievoorwaarden op bruna.nl/schoolbieb. 

thuiswerk bij ziekmelding

17-09-2020
Wanneer uw kind ziek thuis zit met corona klachten, gelden de volgende afspraken m.b.t. thuiswerken
 • U maakt een afspraak met de leerkracht om een thuiswerkpakket op te halen
 • Dringende vragen over het thuiswerk kunnen via de mail worden gesteld; leerkrachten beantwoorden deze vragen na schooltijd.
 • Na afloop neemt het kind het gemaakte werk en de boeken mee terug naar school 
Daarbij willen we u verzoeken om als ouder niet 's ochtends school binnen te komen. Het ophalen van het thuiswerkpakket zal in overleg met de leerkracht gebeuren. 

Kinderpostzegels

17-09-2020
De Kinderpostzegelactie gaat door en daar zijn we heel blij mee! De actie is sinds 1948 onafgebroken gehouden en uniek in de wereld. Het was vanwege de geldende corona maatregelen nog wel even spannend of de actie door kon gaan. Maar gelukkig kunnen de kinderen zich ook dit jaar weer volop inzetten voor een grote groep kwetsbare kinderen. 

Er zijn wel enkele aanpassingen gedaan. Zo zijn er meer digitale mogelijkheden. De leerlingen komen nog steeds bij de deur, maar u kunt digitaal bestellen en betalen middels een QR code. Ook kunnen de leerlingen hier een persoonlijke videoboodschap bij maken. 

De actie is van woensdag 23 september t/m woensdag 30 september. Dit jaar zetten de kinderen zich in voor de ruim 90.000 kinderen in ons land die geen veilige thuisbasis hebben. Meer informatie op: https://www.kinderpostzegels.nl/

Korfbaltoernooi

16-09-2020
In de bijlage vindt u een flyer voor een korfbaltoernooi. Dit toernooi vindt buiten schooltijd plaats en we willen u er dan ook op wijzen dat dit geen schoolactiviteit betreft. Het is dan ook aan u als ouder zelf om te bepalen of uw kind deelneemt. Aangezien wij sporten wel belangrijk vinden, werken wij wel mee aan de opgave. Als uw kind mee wil doen dan kunt u zich opgeven bij de groepsleerkracht van uw zoon/ dochter.
Daarnaast willen we vermelden dat de organisatie van het toernooi de richtlijnen van het RIVM in acht neemt en passende maatregelen zal treffen.