We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Nieuwsbrief

Lees hier het laatste nieuws van Obs Schuilingsoord. U vindt hier tevens de nieuwsbrieven en bijlagen van dit schooljaar.

Fruit To Go

26-11-2021
Vanaf nu bieden wij iedere vrijdagmiddag Fruit To Go aan op het schoolplein. 
Dit is het groente/ fruit dat overblijft van het EU-Schoolfruit project.

Dit bleef tot nu toe in school liggen en kon na het weekend de container in. We willen hier duurzamer mee omgaan en bieden het daarom op deze manier alsnog aan.
Het is alle ouders en leerlingen vrij om iets van de tafel mee te nemen. Op = Op. Vanmiddag is in ieder geval erg geslaagd, op wat sinaasappels na was alles weg!


Infoavond nieuwe school

26-11-2021
Zoals bekend zullen we in 2023 onze intrek nemen in een nieuw schoolgebouw. Deze zal gebouwd worden op de huidige locatie van obs Schuilingsoord. Tijdens de bouw zullen we in de meivakantie van 2022 verhuizen naar ons tijdelijk onderkomen: het Harens Lyceum aan de Julianalaan in Zuidlaren.

In november/ december zou er een informatieavond georganiseerd worden voor ouders en omwonenden, om iedereen mee te nemen in de plannen voor de nieuwe school, de verkeerssituatie, de kinderopvang en de verhuizing naar het Harens Lyceum.  

Gezien de huidige Coronamaatregelen is dit helaas niet mogelijk. We zijn ons momenteel aan het beraden om dit op een andere manier te organiseren. Bijvoorbeeld via een filmpje of een online bijeenkomst. 
Natuurlijk heeft een fysieke bijenkomst onze voorkeur en als dit in januari weer mogelijk mocht zijn, zullen we hiervoor kiezen.

Mochten u er momenteel al vragen leven waarop u graag een antwoord zou willen, schroom niet om deze te stellen: directie.schuilingsoord@stichtingbaasis.nl

Corona

26-11-2021
Op dit moment lopen de corona besmettingen weer hoog op, helaas ook op de scholen. In dit schooljaar hebben wij gelukkig nog nauwelijks te maken gehad met besmettingen. Gelet op de huidige situatie mogen we hierbij van geluk spreken. 
Een van de oorzaken is ongetwijfeld dat jullie als ouders/ verzorgers, maar ook de leerlingen, serieus omgaan met alle preventieve maatregelen. Dank daarvoor!
Hierdoor kunnen wij ons onderwijs nog steeds in fysieke vorm blijven geven.

Wij zullen ons als school houden aan de actuele voorschriften. Vanavond (vrijdag 26 nov.) is er opnieuw een persconferentie waarin nieuwe voorschriften worden verwacht. Begin volgende week zullen we iedereen informeren wat dit concreet voor ons betekent. 
Tot die tijd willen we u niet overstelpen met protocollen en informatie en dus ook niet vooruitlopen of speculeren op eventuele consequenties. Op de homepagina van de website treft u in ieder geval de meest actuele beslisboom.  

Kwinknieuws

26-11-2021
Hadden we het de afgelopen weken over de kwaliteiten van onszelf, afgelopen week en aankomende week kijken we naar de kwaliteiten van de ander.
Kinderen die ook de kwaliteiten van anderen kunnen benoemen, weten hoe ze elkaar kunnen versterken.
Daarnaast draagt het benoemen van die kwaliteiten bij aan het zelfvertrouwen van de ander. Zo werken de kinderen aan een veilige en positieve groep die elkaar aanvult en versterkt. 

Op de koelkastposter staat de kwaliteitenmeter. Deze oefening past mooi binnen het thema.
Ook de kwaliteitenpot (die meer over de eigen kwaliteiten gaat) kan ingezet worden.

Gastles Wethouder Pepijn Vemer

25-11-2021
Afgelopen donderdag kreeg groep 8 een gastles over democratie van wethouder Pepijn Vemer van de gemeente Tynaarlo. Zo werd er geleerd over de gemeenteraad en hoe de democratie precies werkt. Een leerzame middag!

Verjaardagskaart

25-11-2021
Vanaf deze week ontvangen de jarige leerlingen een prachtig ontworpen verjaardagskaart. 
Benieuwd naar de kaart? Nog even wachten op de verjaardag van uw zoon/ dochter! 

Margedag 1 december

25-11-2021
Op woensdag 1 december is er een margedag. De leerlingen uit alle groepen zijn die dag vrij. 
De leerkrachten hebben deze dag allerlei onderwijsontwikkelingen op de agenda staan (online sessie). We zullen het o.a. hebben over  klassenmanagement, sociaal emotioneel leren met behulp van Kwink, de executieve functies waar we aan werken d.m.v. de Groeitorens en huiswerk. 

Jaarverslag Oudervereniging

24-11-2021
In de bijlage treft u het “blauwe boekje” met daarin het jaarverslag van de Oudervereniging (OV) van o.b.s. Schuilingsoord.
In verband met de overheidsmaatregelen voor preventie van de coronapandemie zal dit jaar opnieuw geen traditionele jaarvergadering worden gehouden.
Wij zullen daarom een schriftelijke ‘vergadering’ laten plaatsvinden. Hiertoe zullen de onderstaande stukken aan de ouders in digitale vorm ter beschikking worden gesteld.
 1. Notulen van de zakelijke ouderavond van november 2020
 2. Jaarverslag van de oudervereniging 2020/2021
 3. Verslag van de penningmeester
  1. Resultaat OV 2020/2021; voormalige Stichting Plein; Schoolreisgelden
  2. Balans
  3. Begroting 2021/2022
 4. Verslag van de kascontrole door Lars Roossien en Janine Kuik
Wij verzoeken ouders op- en aanmerkingen op deze stukken te mailen aan ov.schuilingsoord@stichtingbaasis.nl.

Met name indien er bezwaar gemaakt wenst te worden tegen de goedkeuring van de jaarrekening de decharge van het bestuur over de uitvoering en beleid in 2020-2021. Indien er geen zwaarwegende bezwaren worden ingediend zal het jaarverslag begin december 2021 worden goedgekeurd.

Oudervereniging,  o.b.s. Schuilingsoord.

Bonnetjesactie Bruna

22-11-2021
Tijdens de Kinderboekenweek kon er bij de Bruna gespaard worden voor nieuwe leesboeken. De bonnetjes van gekochte boeken werden bij ons op school ingeleverd. Wij mochten voor 20% van het totaalbedrag boeken uitzoeken.
Wij hebben voor € 155,00 aan boeken uitgezocht!!
Heel veel dank aan iedereen die bonnetjes heeft ingeleverd en natuurlijk Bruna Zuidlaren!

EU-Schoolfruit

19-11-2021
Als gezonde school doen wij mee aan het EU-Schoolfruit project. Iedere week krijgen de leerlingen drie dagen in de week een stukje groente of fruit in de fruitpauze. Aankomende week staat het volgende op het menu:
 • woensdag 24 november: Sinaasappel
 • donderdag 25 november: Rettich 
 • vrijdag 26 november: Waspeentjes
Het groente en fruit wordt geleverd door Verdi import B.V. U kunt zich abonneren op de nieuwsbrief door hier te klikken.