We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Groep 8

Welkom op de pagina van groep 8 met meester Dennis en meester Mello! Wat leuk dat je even komt kijken bij ons in de klas. Op deze pagina is te zien waar wij de afgelopen tijd over gewerkt hebben.

Als we iets leuks of iets nieuws hebben geleerd, komt dat hier te staan.

Groepsnieuws

Nieuwe wereldkaart

27-01-2022
Deze week heeft groep 8 een nieuwe wereldkaart in de klas hangen. De kinderen zijn al druk op zoek geweest naar Kersteiland en Saint Vincent en de Grenadines. Met deze nieuwe kaart kan groep 8 de wereld verder ontdekken.

Kamp groep 7

07-07-2021
Anderhalf uur later dan gepland kon groep 7 vertrekken naar het Hunzepark in Gasselternijveen. De enorme regenbui zorgde voor enige vertraging. De kinderen fietsten in een rap tempo dus de verloren tijd was zo ingehaald.
Op het park aangekomen werden de tenten opgezet en konden de activiteiten beginnen. In 2 dagen werden verschillende survivalonderdelen gedaan. Het tokkelen was erg spannend van de nieuwe, best wel hoge toren! Andere onderdelen waren: kanoën, diverse survivalbanen, klimmen, boogschieten. Aan het eind van de eerste dag kon iedereen nog zijn bommetjes oefenen in het zwembad.
Op dag 2 werd voor de enorme bui het tentenkamp opgeruimd. Toen de regen met bakken uit de hemel viel, zaten we aan een heerlijk ontbijt. 
De terugweg op de fiets was best zwaar maar door het goed oefenen voordat we op kamp gingen, is het gelukt om met z'n allen veilig thuis te komen. Groep 7 natuurproject met juf Liz

11-06-2021
Afgelopen woensdag ging juf Liz met groep 7 naar de vijvertjes aan het fietspad. Het was heerlijk weer waardoor het ook mogelijk was om bodemonderzoek te doen (wat niet de bedoeling was). De onderzoeksvraag was: Is het water gezond? Aan het aantal diertjes en de hoeveelheid planten te zien weten we het antwoord.

Hoe maak je van kranten en 50 meter tape een stoel?

02-06-2021
Eindelijk was het zover. Groep 7 kreeg te horen welke opdracht ze moesten maken met de kranten: maak een stoel waar juf Esther op kan zitten.  Via een iPad konden ze een filmpje zoeken op Google, want meneer Google weet altijd alles. 45 minuten, een stapel kranten, 50 meter tape en 6 teams van 5 personen waren de ingrediënten. Dapper werd er begonnen, maar hadden de groepjes de tips wel bekeken en een plan gemaakt? Uiteindelijk had 1 groepje de juiste constructie (driehoeksverbindingen) en het juiste materiaalgebruik toegepast. Davey,  Nikki, Yuna, Mats en Maarten kwamen tot een eindproduct waar de juf op kon zitten. Het was nog net geen stoel maar net als bij de andere groepjes een kruk. De tijd was net te kort voor de leuning.

Technisch lezen met de krant

28-05-2021
Groep 7 heeft nog steeds meer kranten nodig. De stapel wordt steeds hoger. Intussen gebruiken we de kranten ook als middel voor het technisch lezen. Bij Bruna Zuidlaren heeft juf Esther al 2 maal een grote doos kranten mogen halen. Deze zijn uitermate geschikt. De verschillende schrijfstijlen van de kranten werden al snel herkend. Wat groep 7 precies gaat doen met de kranten is nog een geheimpje. We gaan geen hoedjes vouwen of papier maché kliederen 😁