We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Groep 8

Welkom op de pagina van groep 8!

Wij krijgen les van juf Esther. Leuk dat jullie een kijkje komen nemen bij ons in de klas. Op deze pagina is te zien waar wij de afgelopen tijd over hebben gewerkt. Veel plezier!

Groepsnieuws

Sportdag groep 7 en 8

23-09-2022
Donderdag jl. was de sportdag voor groep 7 en 8 bij de Zwet. Als een lange gekleurde slang gleden we op de fiets door het zonnige Zuidlaren en reden met weemoed en een brok in de keel langs de kale plek waar ooit onze school stond. Aangekomen werd ons de fietsparkeerplaats gewezen door een stagiaire en werden we naar onze plek gebracht. Daarna gingen de kinderen naar hun eerste sportactiviteit.

Er was volop keuze: boksen, lasergamen, freerunning, hand-/volley-/voet- en basketball, hockey, tennis, MTB, smoothie maken/JOGG, bamboestiek.
De dag liep gesmeerd door de zeer goede organisatie van de vakleerkrachten, sportteam Tynaarlo en hun stagiaires. Het was zo perfect geregeld dat de nieuwe juffen van groep 7 en 8 even konden bijkomen van de hectische startweken.

Groep 8 sluit de week af op de Zeegser Duinen

03-09-2022
Tijdens het kamp in juli viel de avondspeurtocht letterlijk in het water, vanwege een ontzettende onweersbui. Afgelopen vrijdag heeft groep 8 alsnog het spel gespeeld maar dichter bij huis. Het was een geslaagde afsluiting van de eerste schoolweek.

Groep 7 bouwt strandhuisjes.

16-07-2022
Een week voor de vakantie heeft groep 7 nog fantastische strandhuisjes gemaakt.

Groep 7 op kamp in Gasselternijveen

09-07-2022
Ondanks de barre weersomstandigheden de donderdagavond heeft groep 7 een fantastisch kamp gehad op het Hunzepark. Slapen in tenten, klimmen op de klimmuur, boogschieten, kano├źn, diverse hindernisbanen, vrij zwemmen in het zwembad kwam allemaal aan bod. 

Basketbal training

10-06-2022
Het afgelopen blok werd er o.l.v. juf Esther 3 weken gebasketbald in de gymzaal tijdens de talentenmiddag. Met meer dan 25 jaar trainingservaring op o.a. de Basketballschool bij RTC Noord (Regionaal Talenten Centrum Noord) was dit wel aan haar toevertrouwd.
De laatste training had ze echter versterking meegenomen van 3 ex-RTC Noord spelers (hebben alle 3 hun middelbare school gevolgd op de Topsport Talenten School van het Werkman College):
  • Rienk Mast, speler bij Bradley University, Preoria Illinois, U.S.A., voormalig Donar DBL-speler (Dutch Basketball Leaugue/eredivisie heren) en speler de Nationale selectie van de Orange Lions
  • Jelte Mast, speler bij Donar U21 DTL (Dutch Talent League/ eredivisie U21) Groningen
  • Joran Triemstra, speler Aris Basketball DBL Leeuwarden, voormalig speler Orange Lions Academy Amsterdam.
Alle 3 speler hebben trainingservaring bij clinics en clubs, Jelte en Joran ook bij de Basketballschool RTC Noord.
Tijdens de training kwamen alle facetten van het basketbal voorbij met als kers op de taart een partijtje tegen de trainers.