emailadres wachtwoord

Groep 6A

Welkom op de pagina van groep 6 van juf Melissa en juf Tiena! Wat leuk dat je even komt kijken bij ons in de klas. Op deze pagina is te zien waar wij de afgelopen tijd over gewerkt hebben.

Als we iets leuks of iets nieuws hebben geleerd, komt dat hier te staan.

Groepsnieuws

Scoor een boek - voetbal activiteiten in de bibliotheek

22-03-2019
De bibliotheken in Tynaarlo organiseren vrijdag 29 maart een voetbal activiteiten middag. Kinderen kunnen tussen 14.30 uur en 17.00 uur in de bibliotheek een sportieve middag beleven. Her en der staan opdrachten en activiteiten rondom het thema voetbal. Leg een parcours af, test je kennis, behendigheid en creativiteit tijdens deze sportieve middag in de bibliotheek. De activiteiten worden georganiseerd in het kader van het leesproject Scoor een boek!
 
Het leesproject Scoor een boek! bundelt de populairste sport van de wereld met lezen. Het doel is om leerlingen uit de groepen 5 en 6 te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen. Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met Scoor een boek! wil Biblionet Drenthe dat bereiken.
Zowel de bibliotheek van Zuidlaren, Vries en Eelde doen mee aan de activiteitenmiddag. Het aanbod aan activiteiten kan per bibliotheek verschillen. Bij mooi weer worden er ook buiten activiteiten georganiseerd. Ook als je niet lid bent van de bibliotheek mag je mee doen. Deelname is gratis en het is een vrije inloop middag.
 
 

Opzet leerlingenraad Obs Schuilingsoord

24-01-2019
In het kader van Actief Burgerschap willen we op Obs Schuilingsoord een leerlingenraad gaan opzetten. Een leerlingenraad bestaat uit een groep leerlingen die gekozen zijn door de leerlingen en nadenken en meebeslissen over activiteiten en veranderingen op Obs Schuilingsoord. We hebben afgesproken om te gaan starten met een leerlingenraad bestaande uit 2 vertegenwoordigers uit groep 6, 2 uit groep 7 en 2 uit groep 8.

Waarom een leerlingenraad:
- we geven de leerlingen een stem;
- de kinderen maken kennis met democratische beginselen;
- betrokkenheid met school vergroten;
- medeverantwoordelijk voor schoolse zaken;
- laten ondervinden wat realistisch en haalbaar is;
- bevorderen van actief burgerschap.

Vorige week heeft Hans Westerhof, als begeleider van de leerlingenraad, met de kinderen van de groepen 6 t/m 8 gesproken.Tijdens het groepsgesprek hebben ze kennis gemaakt met ‘de leerlingenraad’. Het is prettig om te ervaren dat de kinderen enthousiast reageerden; een flink aantal geeft aan zich verkiesbaar te willen stellen.
In de periode van 21 januari t/m 1 februari kunnen de kinderen zich verkiesbaar stellen en krijgen ze de gelegenheid om campagne te voeren. Na deze periode is bekend wie zich daadwerkelijk kandidaat heeft gesteld. De verkiezingen vinden vervolgens plaats op woensdag 6 februari.
Uiteraard zullen we de uitslag van de verkiezingen ook met u delen.

Je fantastische elastische brein.

07-12-2018
Donderdag 6 december zijn we gestart met lessen omtrent het brein.

De kinderen houden een "breindagboek" bij.
Hierin zullen de kinderen bijhouden wat ze hebben geleerd, maar óók wat ze graag willen leren. En hoe ze dit willen bereiken.

De kinderen zullen leren dat;
- Je alles kunt leren wat je graag wilt leren, zolang je er maar open voor staat.
- Fouten maken mag, je leert ervan.
- De werking van het brein.

Dit doen we met het inspirerende boek; Je fantastische elastische brein.
Een boek over de werking en groeikracht van het brein. Het boek heeft een belangrijke boodschap voor kinderen: Je kunt je brein sterker en slimmer maken door nieuwe dingen te leren, te oefenen en fouten te maken.
Met dit boek willen we de ontwikkeling van een 'growth mindset' ondersteunen.

Growth mindset is heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen (en ook volwassenen). Het gaat over het hebben van vertrouwen in je eigen kunnen en weten dat je door oefening kunt groeien. Een growth mindset draagt bij aan de motivatie van leerlingen, hun leerprestaties, hun doorzettingsvermogen en creativiteit. Leerkrachten kunnen invloed uitoefenen op de minset van hun leerlingen en een growth mindset bij zichzelf en bij leerlingen stimuleren. Fixed mindset is als je ervan overtuigd bent dat je basiskwaliteiten zoals intelligentie of talent voor iets vaststaan (je wordt ermee geboren) dan heb je een ‘fixed mindset’. Mensen met een fixed mindset besteden vaak meer tijd aan het inventariseren hoe slim en talentvol ze zijn in plaats van het ontwikkelen van hun intelligentie en talent. Ze geloven ook dat als je talent hebt, je succes zult hebben. Dat komt lang niet altijd uit.

Als je een ‘growth mindset’ hebt, geloof je dat je vaardigheden kunt ontwikkelen door toewijding en door hard te werken. Je hersencapaciteiten en talent zijn nog maar het begin.  Als dat je overtuiging is, leer je graag en sta je jezelf toe fouten te maken om ervan te leren. Dit is onmisbaar om grootse dingen te bereiken. Bijna alle mensen die echt ver gekomen zijn, hadden een growth mindset. Het hebben van een growth mindset kun je leren!Nieuws van de Bieb: mediawijs

19-11-2018
Kinderen groeien op met allerlei soorten media. Van voorleesboeken en filmpjes tot online muziek en spelletjes. Hoe zorg je dat je kind veilig met media omgaat? In de bijlage vindt u sites en en boeken met tips en adviezen

Schoolontbijt

01-11-2018
Na het bewonderen van de lampionnen gaan we gezellig samen in de klas ontbijten. We doen vrijdag 9 november mee met het Nationaal Schoolontbijt, dit jaar is het thema 'een feestje voor iedereen'. Om half 9 gaat de hele school aan een gezond ontbijtje.

Neemt iedereen een bordje, kommetje, bestek en een beker mee?!