emailadres wachtwoord

Groep 6A

Welkom op de pagina van groep 6 van juf Melissa en juf Tiena! Wat leuk dat je even komt kijken bij ons in de klas. Op deze pagina is te zien waar wij de afgelopen tijd over gewerkt hebben.

Als we iets leuks of iets nieuws hebben geleerd, komt dat hier te staan.

Groepsnieuws

Je fantastische elastische brein.

07-12-2018
Donderdag 6 december zijn we gestart met lessen omtrent het brein.

De kinderen houden een "breindagboek" bij.
Hierin zullen de kinderen bijhouden wat ze hebben geleerd, maar óók wat ze graag willen leren. En hoe ze dit willen bereiken.

De kinderen zullen leren dat;
- Je alles kunt leren wat je graag wilt leren, zolang je er maar open voor staat.
- Fouten maken mag, je leert ervan.
- De werking van het brein.

Dit doen we met het inspirerende boek; Je fantastische elastische brein.
Een boek over de werking en groeikracht van het brein. Het boek heeft een belangrijke boodschap voor kinderen: Je kunt je brein sterker en slimmer maken door nieuwe dingen te leren, te oefenen en fouten te maken.
Met dit boek willen we de ontwikkeling van een 'growth mindset' ondersteunen.

Growth mindset is heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen (en ook volwassenen). Het gaat over het hebben van vertrouwen in je eigen kunnen en weten dat je door oefening kunt groeien. Een growth mindset draagt bij aan de motivatie van leerlingen, hun leerprestaties, hun doorzettingsvermogen en creativiteit. Leerkrachten kunnen invloed uitoefenen op de minset van hun leerlingen en een growth mindset bij zichzelf en bij leerlingen stimuleren. Fixed mindset is als je ervan overtuigd bent dat je basiskwaliteiten zoals intelligentie of talent voor iets vaststaan (je wordt ermee geboren) dan heb je een ‘fixed mindset’. Mensen met een fixed mindset besteden vaak meer tijd aan het inventariseren hoe slim en talentvol ze zijn in plaats van het ontwikkelen van hun intelligentie en talent. Ze geloven ook dat als je talent hebt, je succes zult hebben. Dat komt lang niet altijd uit.

Als je een ‘growth mindset’ hebt, geloof je dat je vaardigheden kunt ontwikkelen door toewijding en door hard te werken. Je hersencapaciteiten en talent zijn nog maar het begin.  Als dat je overtuiging is, leer je graag en sta je jezelf toe fouten te maken om ervan te leren. Dit is onmisbaar om grootse dingen te bereiken. Bijna alle mensen die echt ver gekomen zijn, hadden een growth mindset. Het hebben van een growth mindset kun je leren!Nieuws van de Bieb: mediawijs

19-11-2018
Kinderen groeien op met allerlei soorten media. Van voorleesboeken en filmpjes tot online muziek en spelletjes. Hoe zorg je dat je kind veilig met media omgaat? In de bijlage vindt u sites en en boeken met tips en adviezen

Schoolontbijt

01-11-2018
Na het bewonderen van de lampionnen gaan we gezellig samen in de klas ontbijten. We doen vrijdag 9 november mee met het Nationaal Schoolontbijt, dit jaar is het thema 'een feestje voor iedereen'. Om half 9 gaat de hele school aan een gezond ontbijtje.

Neemt iedereen een bordje, kommetje, bestek en een beker mee?!

Lichtjesfeest

31-10-2018
De komende periode gaan de kinderen hard bezig met het maken van een lampion. We hebben er dit jaar voor de eerste keer voor gekozen om een heus 'lichtjesfeest' ervoor te organiseren. U bent als ouders van harte uitgenodigd op vrijdag 9 november tussen 08:00 uur en 08:30 uur om de lampionnen van uw kind (én van alle anderen) te komen bewonderen.

Fietskeuring

19-10-2018
Maandag 1 oktober was er de jaarlijkse fietscontrole voor de groepen 5 t/m 8. Helaas hadden een aantal kinderen hun fiets niet mee of was er toch iets mis mee waardoor ze niet goedgekeurd konden worden.

Wat bij een heleboel fietsen ontbrak waren de reflectoren in de banden en een aantal fietsen hadden geen (werkende) voor- of achter lamp. Allebei zijn zeer belangrijk voor de zichtbaarheid van uw kind(eren) op de weg zeker nu met de donkere dagen.

Gelukkig kreeg iets meer dan de helft van de kinderen een OK sticker omdat hun fiets goed gekeurd is.
Voor de kinderen die hun fiets niet mee hadden en bij wie de fiets nog niet is goedgekeurd is er een herkeuring; maandag 29 oktober vanaf 8.45.