We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Groep 6

Welkom op de pagina van groep 6 van juf Melissa en juf Tiena! Wat leuk dat je even komt kijken bij ons in de klas. Op deze pagina is te zien waar wij de afgelopen tijd over gewerkt hebben.

Als we iets leuks of iets nieuws hebben geleerd, komt dat hier te staan.

Groepsnieuws

Voorstelling Trash in de Kimme

10-10-2019
Donderdag 10 oktober, op de dag van de duurzaamheid, zijn de kinderen van groep 5 t/m 8 naar de Kimme geweest om de voorstelling Trash bij te wonen, aangeboden door de gemeente Tynaarlo voor alle schoolkinderen van groep 5 t/m 8 binnen de gemeente.

Het was een humoristische, super interactieve voorstelling met aan het eind een hele gave percussieshow met alle kinderen. Goed gedaan!

Kreten uit het verleden

11-09-2019
‘Kreten uit het verleden’
is een Cultuurmenu project, specifiek op maat gemaakt voor de gemeente Tynaarlo. Onze groep 5 en 6 leerlingen doen mee aan dit project; we starten in september. Het project is opgebouwd rond het verhaal over de twee leerlingen Fije en Dirck. Deze leerlingen leven tijdens de middeleeuwen. Het verhaal speelt zich af in  Zuidlaren. Fije is een rijk meisje. Omdat ze onderwijs heeft gekregen, kan ze lezen en schrijven. Dirck is een boerenzoon. Samen hebben ze een dagboekje geschreven.
In het dagboekje vertellen Dirck en Fije over hun leven tijdens de middeleeuwen.
De lessenserie start met een gastles door een vakdocent ICO.
Theater lessen zullen centraal staan. De leerlingen gaan een  iPhone route lopen vanuit de kerk in Zuidlaren.
Hier komen de leerlingen in aanraking met de oudste sporen van het verleden. Het project wordt afgerond met de vijfde les: de gastles door de vakdocent.