emailadres wachtwoord

Groep 5A

Welkom op de pagina van groep 5 met juf Nienke, juf Tiena en juf Angela.
Leuk dat jullie een kijkje komen nemen bij ons in de klas. Op deze pagina is te zien waar wij de afgelopen weken over hebben gewerkt.
Veel plezier!

Groepsnieuws

Excursie de molen

02-04-2019

Vandaag is groep 5 binnen het project gezondheid als excursie naar de molen geweest. Dit was voor het eerst op de fiets. Bij de molen werd de klas in twee groepen verdeeld en kregen de groepen een rondleiding door de molen. Iedereen is ondanks de steile trappen bovenin de molen geweest. Tijdens de rondleiding zagen de kinderen hoe de molen werkte, kaneel fijn werd gemaakt en hoe een winkel van vroeger eruitzag. Na de rondleiding deden de kinderen nog een speurtocht in het museum. Een aantal kinderen mochten nog aan een orgel draaien

Scoor een boek - voetbal activiteiten in de bibliotheek

22-03-2019
De bibliotheken in Tynaarlo organiseren vrijdag 29 maart een voetbal activiteiten middag. Kinderen kunnen tussen 14.30 uur en 17.00 uur in de bibliotheek een sportieve middag beleven. Her en der staan opdrachten en activiteiten rondom het thema voetbal. Leg een parcours af, test je kennis, behendigheid en creativiteit tijdens deze sportieve middag in de bibliotheek. De activiteiten worden georganiseerd in het kader van het leesproject Scoor een boek!
 
Het leesproject Scoor een boek! bundelt de populairste sport van de wereld met lezen. Het doel is om leerlingen uit de groepen 5 en 6 te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen. Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met Scoor een boek! wil Biblionet Drenthe dat bereiken.
Zowel de bibliotheek van Zuidlaren, Vries en Eelde doen mee aan de activiteitenmiddag. Het aanbod aan activiteiten kan per bibliotheek verschillen. Bij mooi weer worden er ook buiten activiteiten georganiseerd. Ook als je niet lid bent van de bibliotheek mag je mee doen. Deelname is gratis en het is een vrije inloop middag.
 
 

Verrassing

25-01-2019
Afgelopen donderdag was er een verrassing voor de kinderen. We gingen naar juf Nienke! Bij juf Nienke thuis hebben we warme chocolademelk gehad en vlakbij was er een bult voor veel sneeuwpret. Achteraf zijn we nog even opgewarmd bij juf Nienke en daarna weer naar school gegaan. Het was een fantastische middag!

Fijne vakantie

21-12-2018
Hoi allemaal!
De afgelopen weken is er heel veel gebeurd in de klas. Een heleboel leuke dingen: Sinterklaas, de verjaardagen van juf Tiena en juf Angela, het kerstcircuit, het kerstdiner en nog een heleboel andere dingen. We hebben er dit jaar met de klas van genoten!

Helaas heeft juf Nienke dit met de klas moeten missen. Nienke wil laten weten dat ze de kinderen ontzettend mist. Ze doet erg haar best om weer goed te kunnen lopen en in het nieuwe jaar weer les te kunnen geven. 

Namens de juffen van groep 5a,
een hele fijne vakantie! Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!
Groeten

Juf Angela
Juf Nienke
Juf Tiena

Nieuws van de Bieb: mediawijs

19-11-2018
Kinderen groeien op met allerlei soorten media. Van voorleesboeken en filmpjes tot online muziek en spelletjes. Hoe zorg je dat je kind veilig met media omgaat? In de bijlage vindt u sites en en boeken met tips en adviezen