emailadres wachtwoord

Groep 5A

Welkom op de pagina van groep 5 met juf Nienke, juf Tiena en juf Angela.
Leuk dat jullie een kijkje komen nemen bij ons in de klas. Op deze pagina is te zien waar wij de afgelopen weken over hebben gewerkt.
Veel plezier!

Groepsnieuws

Nieuws van de Bieb: mediawijs

19-11-2018
Kinderen groeien op met allerlei soorten media. Van voorleesboeken en filmpjes tot online muziek en spelletjes. Hoe zorg je dat je kind veilig met media omgaat? In de bijlage vindt u sites en en boeken met tips en adviezen

Schoolontbijt

01-11-2018
Na het bewonderen van de lampionnen gaan we gezellig samen in de klas ontbijten. We doen vrijdag 9 november mee met het Nationaal Schoolontbijt, dit jaar is het thema 'een feestje voor iedereen'. Om half 9 gaat de hele school aan een gezond ontbijtje.

Neemt iedereen een bordje, kommetje, bestek en een beker mee?!

Lichtjesfeest

31-10-2018
De komende periode gaan de kinderen hard bezig met het maken van een lampion. We hebben er dit jaar voor de eerste keer voor gekozen om een heus 'lichtjesfeest' ervoor te organiseren. U bent als ouders van harte uitgenodigd op vrijdag 9 november tussen 08:00 uur en 08:30 uur om de lampionnen van uw kind (én van alle anderen) te komen bewonderen.

Fietskeuring

19-10-2018
Maandag 1 oktober was er de jaarlijkse fietscontrole voor de groepen 5 t/m 8. Helaas hadden een aantal kinderen hun fiets niet mee of was er toch iets mis mee waardoor ze niet goedgekeurd konden worden.

Wat bij een heleboel fietsen ontbrak waren de reflectoren in de banden en een aantal fietsen hadden geen (werkende) voor- of achter lamp. Allebei zijn zeer belangrijk voor de zichtbaarheid van uw kind(eren) op de weg zeker nu met de donkere dagen.

Gelukkig kreeg iets meer dan de helft van de kinderen een OK sticker omdat hun fiets goed gekeurd is.
Voor de kinderen die hun fiets niet mee hadden en bij wie de fiets nog niet is goedgekeurd is er een herkeuring; maandag 29 oktober vanaf 8.45.

Picknicken in het bos

12-10-2018
De groepen 5, 5/6 en 6 zijn donderdag naar het bos gegaan om te picknicken. Sommige kinderen hadden picknickkleedjes mee of zaten lekker bij iemand anders op het kleedje, de leesboeken waren mee en ook hadden sommige kinderen hun vergrootglas en zoekboekjes mee. Allemaal in het thema van de Kinderboekenweek: vriendschap. Hoe kun je nou beter vriendschap sluiten dan in het bos, samen op een picknickkleedje mét een 'bammetje'. De kinderen vonden het heerlijk!