emailadres wachtwoord

Groep 5/6

Welkom op de pagina van groep 5/6 van juf Linda en juf Louise! Wat leuk dat je even komt kijken bij ons in de klas. Op deze pagina is te zien waar wij de afgelopen tijd over gewerkt hebben.

Als we iets leuks of iets nieuws hebben geleerd, komt dat hier te staan.

Groepsnieuws

Juf Linda is getrouwd!

05-07-2019
21 juni hadden we een speciale gelegenheid op OBS Schuilingsoord. Juf Linda van groep 5/6 ging trouwen. De gehele school stond deze ochtend in het teken van de bruiloft. Groep 5/6 stond ze buiten op te wachten met de bogen en de andere kinderen waren 'verstopt' in het speellokaal. Dat was een verrassing! De hele school heeft een lied voor ze gezongen en daarna ging het bruidspaar het vieren met de kinderen van groep 5/6. Ze hebben getoost en een gebakje gegeten met het bruidspaar. Wij van OBS Schuilingsoord wensen het bruidspaar veel geluk en liefde toe!

Afsluiting scoor een boek

15-05-2019
Afgelopen weken hebben we de groepen 5 en 5/6 veel boeken gelezen, omdat we een project 'scoor een boek hadden'. Als we een boek uit hadden mochten we een sticker plakken.14 mei hadden we de afsluiting, we hadden een circuit met allemaal spelletjes zoals: basketbal, in een goal scoren en een woord met hesjes maken. Er kwam ook iemand die goed kon voetballen, hij deed allemaal trucjes met de bal. Bij elk spel kon je punten verdienen, we speelden namelijk tegen andere scholen van stichting Baasis. Groep 5/6 had zo goed samen gespeeld dat we hadden gewonnen! We kregen een bal met een handtekening van FC Groningen-speler Michael Breij!

Groetjes Sofie, Dewi en Jolein 
 

Bezoek in de klas

06-04-2019
Wauw, wat hadden we veel gastlessen deze weken! De moeders van Mirthe, Linde, Lauren Z en Sam en de vaders van Anouk en Jolein kwamen wat vertellen over hun werk. 

Grote rekendag

05-04-2019
Woensdag 3 april hebben we op school meegedaan aan de grote rekendag. Het thema dit jaar was uit verhouding. Na het maken van een quiz met de klas zijn de leerlingen in tweetallen aan het werk gegaan met opdrachten om voorwerpen drie keer zo groot te maken zodat de grote rekenreus ze ook kan gebruiken. Met heel veel enthousiasme zijn de kinderen aan het werk gegaan. Rekenen was vandaag wel heel erg leuk!

Project gezonde school groep 5/6

05-04-2019
Wij hebben de afgelopen weken in de school hard gewerkt aan het project gezond. De kinderen hebben spellen en muurkranten gemaakt over gezonde voeding. Ook hebben we heel wat lekkere zelfbedachte gezonde recepten in onze klas hangen.
Ouders die werken in de gezondheidszorg hebben in de klas over hun beroep verteld. Zo zijn we heel wat te weten gekomen over wat wel en niet gezond is voor je. Zo was het ook wel even schrikken dat er in een pakje chocolademelk wel negen klontjes suiker zitten.
Vrijdag 5 april zijn we met de klas naar slagerij de Buurderij geweest. Hier hebben we een rondleiding gekregen op de boerderij waar de koeien en hun kalfjes zijn. Verder hebben we gekeken in de slagerij.