emailadres wachtwoord

Groep 5/6

Welkom op de pagina van groep 5/6 van juf Linda en juf Louise! Wat leuk dat je even komt kijken bij ons in de klas. Op deze pagina is te zien waar wij de afgelopen tijd over gewerkt hebben.

Als we iets leuks of iets nieuws hebben geleerd, komt dat hier te staan.

Groepsnieuws

Scoor een boek!

13-02-2019
De groepen 5 en 5/6 doen mee met het leesproject 'Scoor een boek!'. De leerlingen gaan de komende 9 weken in de klas zoveel mogelijk lezen (‘scoren’). Het lezen van de boeken is geen wedstrijd: leesplezier staat voorop! We worden via videoboodschappen aangemoedigd door een voetbalspeler van FC Groningen.

We beginnen elke dag met 'scoren', maar ook gedurende de dag zijn we er druk mee bezig. Als een boek uit is dan mag je een voetbalsticker plakken op de poster. Het is de bedoeling dat we zoveel mogelijk stickers hebben geplakt na de 9 weken!

Deze dinsdag (12 februari) had juf Linda in groep 5/6 de tafels tegen de muren gezet en mochten we meteen om half 9 gaan lezen. Sommige kinderen zaten in de leeshoek/ tegen de verwarming, anderen lagen op de grond. Om 9 uur vroeg juf of we al wat anders wilden doen, maar niemand wilde stoppen! We hebben even bewogen en daarna hebben we nog doorgelezen tot half 10. Toen heeft juf toch maar gezegd dat we moesten stoppen.

Meer informatie en het start filmpje van de FC Groningen voetballer Michael Breij kun je hier vinden.

Voetbalplaatjes ruilen

12-02-2019
De bibliotheek organiseert een voetbalplaatjes ruilmiddag! Hier vindt u een uitnodiging.

Tafels oefenen

05-02-2019
Steeds meer kinderen hebben hun tafeldiploma gehaald! Dat betekent dat we nu leuke spelletjes kunnen doen. Tegelijkertijd een kaart omdraaien en als eerste het antwoord roepen! Wie de eerste is, krijgt de kaarten. De jokers, boeren, azen, vrouwen en heren zijn altijd 10 waard.

Wie gaat het thuis verder spelen?

De dode hoek

05-02-2019
Vanmorgen hebben we het dode hoek project gehad. We hebben een quiz gedaan over verkeer. Een meisje op een fiets deed voor wat je wel of niet kon doen in het verkeer. Wij moesten op een blad invullen of het goed was wat ze deed of fout. Ook leerde je waar je wel en niet moet staan bij een vrachtwagen, tractor of bus. De mannen hebben ons een rap geleerd. Het was heel leuk.
 
Wes en Lauren Caneel

Doe-show

18-01-2019
De groepen 1/2c en 5/6 hebben de doe-show achter de rug! Het was een spetterende show die de kinderen voor elkaar hebben gehouden. Er kwamen liedjes, versjes, het naspelen van een verhaal, dansjes, quizzen en acrobatiek voorbij. Wat hebben we genoten allemaal genoten van de show!

De foto's kunt u vinden wanneer u inlogt op het besloten gedeelte van de website.