emailadres wachtwoord

Groep 5/6

Welkom op de pagina van groep 5/6 van juf Linda en juf Louise! Wat leuk dat je even komt kijken bij ons in de klas. Op deze pagina is te zien waar wij de afgelopen tijd over gewerkt hebben.

Als we iets leuks of iets nieuws hebben geleerd, komt dat hier te staan.

Groepsnieuws

Bezoek in de klas

06-04-2019
Wauw, wat hadden we veel gastlessen deze weken! De moeders van Mirthe, Linde, Lauren Z en Sam en de vaders van Anouk en Jolein kwamen wat vertellen over hun werk. 

Project gezonde school groep 5/6

05-04-2019
Wij hebben de afgelopen weken in de school hard gewerkt aan het project gezond. De kinderen hebben spellen en muurkranten gemaakt over gezonde voeding. Ook hebben we heel wat lekkere zelfbedachte gezonde recepten in onze klas hangen.
Ouders die werken in de gezondheidszorg hebben in de klas over hun beroep verteld. Zo zijn we heel wat te weten gekomen over wat wel en niet gezond is voor je. Zo was het ook wel even schrikken dat er in een pakje chocolademelk wel negen klontjes suiker zitten.
Vrijdag 5 april zijn we met de klas naar slagerij de Buurderij geweest. Hier hebben we een rondleiding gekregen op de boerderij waar de koeien en hun kalfjes zijn. Verder hebben we gekeken in de slagerij.

Grote rekendag

05-04-2019
Woensdag 3 april hebben we op school meegedaan aan de grote rekendag. Het thema dit jaar was uit verhouding. Na het maken van een quiz met de klas zijn de leerlingen in tweetallen aan het werk gegaan met opdrachten om voorwerpen drie keer zo groot te maken zodat de grote rekenreus ze ook kan gebruiken. Met heel veel enthousiasme zijn de kinderen aan het werk gegaan. Rekenen was vandaag wel heel erg leuk!

Nationale buitenlesdag

03-04-2019
Afgelopen dinsdag (2 april) was het weer de Nationale Buitenlesdag. Tijdens deze dag hebben we amper gewerkt in de klas, we zijn veel naar buiten geweest en zijn druk bezig geweest met het project. Komen jullie ons werk aanstaande maandag 8 april bewonderen van 8.30 tot 9.00 uur?

Scoor een boek - voetbal activiteiten in de bibliotheek

22-03-2019
De bibliotheken in Tynaarlo organiseren vrijdag 29 maart een voetbal activiteiten middag. Kinderen kunnen tussen 14.30 uur en 17.00 uur in de bibliotheek een sportieve middag beleven. Her en der staan opdrachten en activiteiten rondom het thema voetbal. Leg een parcours af, test je kennis, behendigheid en creativiteit tijdens deze sportieve middag in de bibliotheek. De activiteiten worden georganiseerd in het kader van het leesproject Scoor een boek!
 
Het leesproject Scoor een boek! bundelt de populairste sport van de wereld met lezen. Het doel is om leerlingen uit de groepen 5 en 6 te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen. Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met Scoor een boek! wil Biblionet Drenthe dat bereiken.
Zowel de bibliotheek van Zuidlaren, Vries en Eelde doen mee aan de activiteitenmiddag. Het aanbod aan activiteiten kan per bibliotheek verschillen. Bij mooi weer worden er ook buiten activiteiten georganiseerd. Ook als je niet lid bent van de bibliotheek mag je mee doen. Deelname is gratis en het is een vrije inloop middag.