emailadres wachtwoord

Groep 5

Welkom op de pagina van groep 5 van juf Linda en juf Tiena! Wat leuk dat je even komt kijken bij ons in de klas. Op deze pagina is te zien waar wij de afgelopen tijd over gewerkt hebben.

Als we iets leuks of iets nieuws hebben geleerd, komt dat hier te staan.

Groepsnieuws

Juf Tessa

13-09-2019
Hallo allemaal! 
Tot en met februari loop ik stage bij juf Linda op zowel de maandag als de dinsdag. Ik stel me daarom graag even kort aan jullie voor. Ik ben Tessa Kleinhuis, 23 jaar en ik woon momenteel alweer 5 jaar in Groningen. Voordat ik in Groningen ging studeren, woonde ik in een klein dorpje in Friesland samen met mijn ouders en tweelingzus. 

Vorig jaar ben ik in september begonnen aan de PaboTop. Het eerste jaar zit er daarom op en het tweede én laatste jaar staat nu  voor de deur! Voordat ik de PaboTop ben gaan doen, heb ik de bachelor Pedagogische Wetenschappen afgerond. Gedurende deze opleiding kreeg ik toch kriebels voor het lesgeven op de basisschool.. vandaar deze keuze! Naast deze leuke studie hou ik mij bezig met schaatsen en wielrennen; wie weet zien jullie mij nog eens door Zuidlaren fietsen. 

Mochten jullie nog meer over mij willen weten of vragen voor mij hebben, stel ze dan gerust. 
 

Kreten uit het verleden

11-09-2019
‘Kreten uit het verleden’
is een Cultuurmenu project, specifiek op maat gemaakt voor de gemeente Tynaarlo. Onze groep 5 en 6 leerlingen doen mee aan dit project; we starten in september. Het project is opgebouwd rond het verhaal over de twee leerlingen Fije en Dirck. Deze leerlingen leven tijdens de middeleeuwen. Het verhaal speelt zich af in  Zuidlaren. Fije is een rijk meisje. Omdat ze onderwijs heeft gekregen, kan ze lezen en schrijven. Dirck is een boerenzoon. Samen hebben ze een dagboekje geschreven.
In het dagboekje vertellen Dirck en Fije over hun leven tijdens de middeleeuwen.
De lessenserie start met een gastles door een vakdocent ICO.
Theater lessen zullen centraal staan. De leerlingen gaan een  iPhone route lopen vanuit de kerk in Zuidlaren.
Hier komen de leerlingen in aanraking met de oudste sporen van het verleden. Het project wordt afgerond met de vijfde les: de gastles door de vakdocent.