emailadres wachtwoord

Groep 4B

Welkom op de pagina van groep 4B met meester Lars en juf Agnes! Wat leuk dat je even komt kijken bij ons in de klas. Op deze pagina is te zien waar wij de afgelopen tijd over gewerkt hebben.
Als we iets leuks of iets nieuws hebben geleerd, komt dat hier te staan.

Groepsnieuws

Paasknutselen in 4B

19-04-2019
Met de Paasdagen voor de deur leek het ons leuk om een aantal knutseltjes te maken voor Pasen. Ieder kind heeft een ei beschilderd. De kinderen mochten kiezen of ze een paaskip wilden maken of een paasei wilden knutselen. Ten slotte was er leuke kleurplaat en een woordzoeker. Genoeg te doen!

Project gezond in groep 4

31-03-2019
Tijdens het project gezond hebben wij niet stilgezeten!
  • Vorige week hebben we in groepjes een gezonde smoothie gemaakt. We zijn begonnen met het zaaien van tuinkers. Iedere dag zagen we verschil. 
  • De moeder van Lieke heeft ons een gastles gegeven over na de narcose. 
  • In groepjes zijn we begonnen met het maken van een stopmotion video over gezondheid.
  • Afgelopen vrijdag hebben we een gastles gehad over gezonde en ongezonde voeding. We hebben dokter bibber gespeeld en we hebben geleerd hoe je een verbandje aan kan leggen. Want ook dat hoort bij gezond!

Schoolschaatsen met groep 4

21-03-2019

De afgelopen drie dinsdagen zijn onze groepen 4 naar de Kardinge in Groningen geweest om te schaatsen. Voor sommige kinderen was het ijs bekend terrein en voor sommigen was het de eerste keer op de ijzers. We hebben les gekregen van schaatsinstructeurs en op de laatste dag mocht iedereen op de grote schaatsbaan. We hebben enorm genoten van deze dagen!

Week 11: veel regen en veel gezelligheid!

15-03-2019
Week 11 zit er alweer op! Er viel maar weinig buiten te spelen deze week vanwege de regen. De kinderen vonden het niet zo erg, want er kon nu lekker gespeeld en gebouwd worden in de klas. 

Op woensdag werden wij voorgelezen in het Drents. Veel onbekende woorden, maar als je goed luisterde dan herkende je het meeste eigenlijk wel. 

Iedere week mogen wij genieten van een spreekbeurt. Deze week was het de beurt voor Daniƫl en Len. Zij hebben ons iets geleerd over Lego. Tegen het einde begon het een beetje op een rekenles te lijken: de kinderen moesten een muurtje nabouwen met bepaalde afmetingen. Daar waren we wel even zoet mee.

De lente is 'begonnen'

01-03-2019
Officieel is het nog niet zover, maar de temperaturen vlogen aan het begin van deze week weer omhoog. De open haarden zijn verdwenen en de luchtballonnen zijn verschenen!