emailadres wachtwoord

Groep 4B

Welkom op de pagina van groep 4B met meester Lars en juf Agnes! Wat leuk dat je even komt kijken bij ons in de klas. Op deze pagina is te zien waar wij de afgelopen tijd over gewerkt hebben.
Als we iets leuks of iets nieuws hebben geleerd, komt dat hier te staan.

Groepsnieuws

Videospelletjes spelen tijdens geschiedenis

07-12-2018
De afgelopen week is iedereen enorm verwend door de Sint. De geschiedenisles ging vandaag daarom over speelgoed. Hoe zag speelgoed van vroeger eruit en wat is het verschil met speelgoed van nu? We zagen bordspellen, oude Lego, maar ook een oude spelcomputer. Videospelletjes nemen tegenwoordig een grotere plaats in dan jaren geleden. De kinderen hebben kunnen ervaren hoe zo'n spel er toen uitzag. Maar alleen kijken is natuurlijk niet genoeg. Dat moest getest worden!

De rommelpiet op bezoek...

30-11-2018
In de nacht van 29 op 30 november hebben wij bijzonder bezoek gehad... De rommelpiet is langs geweest en heeft in meerdere klassen de boel op stelten gezet. We hadden onze geknutselde schoentjes bij de schoorsteen gezet en er zat gelukkig iets lekkers in! We moesten de schoentjes alleen nog even zoeken, want ze waren op de gekste plekken verstopt. Onder begeleiding van een aantal ouders hebben we gezellig kruidnoten gebakken. Met behulp van een recept konden de kinderen zonder problemen aan het bakken gaan.

Op zoek naar het bijvoeglijk naamwoord

29-11-2018
Bij een van de taallessen van deze week werd het bijvoeglijk naamwoord herhaald. In twee- en drietallen gingen de kinderen op pad met hun schriftje om buiten op het plein te gaan zoeken naar deze woorden. De mooiste combinaties werden gemaakt, maar het bijvoeglijk naamwoord blauw kwam toch wel heel vaak voor. Hoe zou dat nou komen?

Pietenplaatjes & wie ben ik?

23-11-2018
Als jullie het Sinterklaasjournaal goed volgen dan weet je natuurlijk dat er op iedere basisschool Pietenplaatjes zijn opgedoken! In onze klas hebben wij er een echt memoryspel van gemaakt. Daarnaast hebben ook leuke groente- en fruitspellen in onze klas gekregen: kan jij raden wie ik ben? 

Nieuws van de Bieb: mediawijs

19-11-2018
Kinderen groeien op met allerlei soorten media. Van voorleesboeken en filmpjes tot online muziek en spelletjes. Hoe zorg je dat je kind veilig met media omgaat? In de bijlage vindt u sites en en boeken met tips en adviezen