emailadres wachtwoord

Groep 4B

Welkom op de pagina van groep 4B met meester Lars en juf Agnes! Wat leuk dat je even komt kijken bij ons in de klas. Op deze pagina is te zien waar wij de afgelopen tijd over gewerkt hebben.
Als we iets leuks of iets nieuws hebben geleerd, komt dat hier te staan.

Groepsnieuws

Ik bekijk het anders!

08-02-2019
Sinds deze week zijn we bezig met een nieuwe denkgewoonte: ik bekijk het anders. Je kan hier op verschillende manieren aan werken, maar gezichtsbedrog is verreweg het leukste! Iedere week zet meester Lars een aantal optische illusies op het bord: wie kan ontdekken wat hier niet klopt? Het is niet moeilijk om zelf een optische illusie te maken, blijkt wel uit deze foto!

De Nationale voorleesdagen in groep 4

01-02-2019
De afgelopen anderhalve week stonden in het teken van de Nationale voorleesdagen. De meester en juffen hebben de kinderen lekker veel voorgelezen, maar de kinderen hebben dit zelf ook gedaan. Op de laatste dag mochten de kinderen kussens, dekens, knuffels én hun mooiste voorleesboek meenemen. Wij hebben ervan genoten!

Rekenen met geld

01-02-2019
Vandaag hebben we het rekenen met geld geoefend, want dat kan toch wel lastig zijn zo uit een boekje. Daarom mochten de kinderen in groepjes door het lokaal lopen om spulletjes te kopen. En natuurlijk het geld wisselen.... Want er werd steeds met teveel geld betaald!

Een eigen pen

25-01-2019
Vanaf vorige week kreeg iedereen een eigen pen. Dat is op zich niet zo heel bijzonder. Wat wel bijzonder is, is dat onze beide groepen 4 hier een tijdje mee gaan werken. Als de pennen ons goed bevallen, gaan we kijken of alle groepen zo'n pen kunnen krijgen. Best spannend dus!

Eindelijk sneeuw!

25-01-2019
Ons geknutsel heeft geholpen: afgelopen week kwam er dan eindelijk een pak sneeuw! Lekker vaak naar buiten, met de sleetjes van de bult af en sneeuwballen gooien. En toch.... zijn de sneeuwpoppen deze week weer binnen gemaakt. Een mooie samenwerkingsopdracht waarbij de kinderen goed met elkaar moesten overleggen over hun sneeuwpop!