emailadres wachtwoord

Groep 4A

Welkom op de pagina van groep 4A met juf Marleen en juf Vanessa! Wat leuk dat je even komt kijken bij ons in de klas. Op deze pagina is te zien waar wij de afgelopen tijd over gewerkt hebben.
Groep 4A heeft een eigen groepsnaam bedacht: de Kivaatjes. KiVa betekent in het Fins leuk en fijn. We doen veel spelletjes en we leren veel.

Als we iets leuks of iets nieuws hebben geleerd, komt dat hier te staan.

Groepsnieuws

Korfbal

16-06-2019
Er deden op 5 juni veel teams mee van onze school met het korfbaltoernooi. Ook de kinderen van groep 4a deden mee. Deze kanjers blinken uit in samenwerken.
De korfballers werden super goed gecoacht en ook nog aangemoedigd door supporters. Het resultaat: trotse spelers met een mooie beker. Gefeliciteerd!

Free running baan

11-05-2019
Een paar jongens uit groep 4a kregen zomaar een plan; "Mogen we een free running baan maken voor onze groep?"
De jongens wilden stoere acties doen op het plein, er moest muziek bij.
Zo'n idee kunnen we uitvoeren en gaan we in goede banen leiden.
We hebben eerst een moment geprikt, gekeken naar welke materialen geschikt zijn en hoe we dit allemaal kunnen opbouwen.De voorbereiding heeft een paar pauzes gekost. Er moest een affiche gemaakt worden, we hebben materialen geleend, Max heeft de muziek verzorgd.
Daarnaast linken we geleerde woordjes (affiche, figuranten, regisseur, stunt, acrobatiek) aan dit project.Hoe mooi is het om geleerde woordjes je op deze wijze eigen te maken.
Mooi en leerzaam dat we een initiatief van de kinderen kunnen beantwoorden.

Project gezond in groep 4

31-03-2019
Tijdens het project gezond hebben wij niet stilgezeten!
  • Vorige week hebben we in groepjes een gezonde smoothie gemaakt. We zijn begonnen met het zaaien van tuinkers. Iedere dag zagen we verschil. 
  • De moeder van Lieke heeft ons een gastles gegeven over na de narcose. 
  • In groepjes zijn we begonnen met het maken van een stopmotion video over gezondheid.
  • Afgelopen vrijdag hebben we een gastles gehad over gezonde en ongezonde voeding. We hebben dokter bibber gespeeld en we hebben geleerd hoe je een verbandje aan kan leggen. Want ook dat hoort bij gezond!

Schoolschaatsen met groep 4

21-03-2019

De afgelopen drie dinsdagen zijn onze groepen 4 naar de Kardinge in Groningen geweest om te schaatsen. Voor sommige kinderen was het ijs bekend terrein en voor sommigen was het de eerste keer op de ijzers. We hebben les gekregen van schaatsinstructeurs en op de laatste dag mocht iedereen op de grote schaatsbaan. We hebben enorm genoten van deze dagen!

De Nationale voorleesdagen in groep 4

01-02-2019
De afgelopen anderhalve week stonden in het teken van de Nationale voorleesdagen. De meester en juffen hebben de kinderen lekker veel voorgelezen, maar de kinderen hebben dit zelf ook gedaan. Op de laatste dag mochten de kinderen kussens, dekens, knuffels én hun mooiste voorleesboek meenemen. Wij hebben ervan genoten!