emailadres wachtwoord

Groep 4A

Welkom op de pagina van groep 4A met juf Marleen en juf Vanessa! Wat leuk dat je even komt kijken bij ons in de klas. Op deze pagina is te zien waar wij de afgelopen tijd over gewerkt hebben.
Groep 4A heeft een eigen groepsnaam bedacht: de Kivaatjes. KiVa betekent in het Fins leuk en fijn. We doen veel spelletjes en we leren veel.

Als we iets leuks of iets nieuws hebben geleerd, komt dat hier te staan.

Groepsnieuws

Project gezond in groep 4

31-03-2019
Tijdens het project gezond hebben wij niet stilgezeten!
  • Vorige week hebben we in groepjes een gezonde smoothie gemaakt. We zijn begonnen met het zaaien van tuinkers. Iedere dag zagen we verschil. 
  • De moeder van Lieke heeft ons een gastles gegeven over na de narcose. 
  • In groepjes zijn we begonnen met het maken van een stopmotion video over gezondheid.
  • Afgelopen vrijdag hebben we een gastles gehad over gezonde en ongezonde voeding. We hebben dokter bibber gespeeld en we hebben geleerd hoe je een verbandje aan kan leggen. Want ook dat hoort bij gezond!

Schoolschaatsen met groep 4

21-03-2019

De afgelopen drie dinsdagen zijn onze groepen 4 naar de Kardinge in Groningen geweest om te schaatsen. Voor sommige kinderen was het ijs bekend terrein en voor sommigen was het de eerste keer op de ijzers. We hebben les gekregen van schaatsinstructeurs en op de laatste dag mocht iedereen op de grote schaatsbaan. We hebben enorm genoten van deze dagen!

De Nationale voorleesdagen in groep 4

01-02-2019
De afgelopen anderhalve week stonden in het teken van de Nationale voorleesdagen. De meester en juffen hebben de kinderen lekker veel voorgelezen, maar de kinderen hebben dit zelf ook gedaan. Op de laatste dag mochten de kinderen kussens, dekens, knuffels én hun mooiste voorleesboek meenemen. Wij hebben ervan genoten!

Zingend glas

06-12-2018
Juf Lisanne en de kinderen hebben muziek gemaakt. De kinderen hebben hun eigen instrumenten gemaakt. We hadden flesjes,drinkglazen,wijn glazen en water. Door te blazen, te wrijven en te tikken hoorden we duidelijk verschillende tonen.

Een bed in de klas

06-12-2018
We vonden het wel een goed idee om lieve Sinterklaas op 5 december een momentje rust te gunnen. We hebben het bed gezellig en comfortabel gemaakt.Veel kinderen hadden een kussen van huis meegenomen. Natuurlijk hebben de kinderen ook om beurten mogen liggen.