emailadres wachtwoord

Groep 4

Welkom op de pagina van groep 4 met meester Lars en juf Agnes! Wat leuk dat je even komt kijken bij ons in de klas. Op deze pagina is te zien waar wij de afgelopen tijd over gewerkt hebben.
Als we iets leuks of iets nieuws hebben geleerd, komt dat hier te staan.

Groepsnieuws

Sinterklaas

15-11-2019
Aankomende zaterdag is het zover! Sinterklaas komt weer aan in ons land en in het speciaal: in Zuidlaren. Om 14:00 is het zover. Ieder jaar komt de goedheiligman aan in het haventje van Zuidlaren om vervolgens met paard en pieten door het dorp te rijden en de kinderen van Zuidlaren te begroeten.
In deze optocht rijdt een bus mee met kinderen van een school in Zuidlaren. Dit rouleert ieder jaar en dit jaar is onze school aan de beurt. De kinderen van groep 4 mogen dit jaar met de bus mee. We hebben er zin in!

De verhalenmachine

08-11-2019
Vandaag kregen wij les over de verhalenmachine. Iedereen kreeg twee lange stroken waar zij plaatjes op konden plakken of zelf iets konden tekenen. Met de verschillende plaatjes en tekeningen werden de mooiste verhalen gemaakt. Die werden opgeschreven en in de middag voorgelezen in de groep. De kinderen moesten hierbij gebruik maken van hun fantasie en dat is zeker goed gelukt!

Bouwbedrijf groep 4

07-11-2019
In groep 4 zijn 24 prachtige vrijstaande woningen met trapgevel gerealiseerd. Intrek vanaf 11 november 2019. 

Op zoek naar werkwoorden

07-11-2019
Een taalles buiten op het plein? Geen probleem! De kinderen hebben op het plein gezocht naar werkwoorden: dingen die je kan.... doen!

Onze handtekeningmuur

27-09-2019
In een van de woordenschatlessen van taal kwam het woord handtekening voorbij. Maar wat is dat eigenlijk en waar gebruik je dat voor? Wij hebben een handtekeningenmuur gemaakt. Wat zijn ze mooi geworden!