We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Groep 4

Welkom op de pagina van groep 4!

Wij krijgen les van juf Greanne en meester Dennis. Leuk dat jullie een kijkje komen nemen bij ons in de klas. Op deze pagina is te zien waar wij de afgelopen tijd over hebben gewerkt. Veel plezier!

Groepsnieuws

in ieder kind schuilt talent

10-06-2022
Groep 5 leert zijn talenten kennen. 
Waarvan word jij blij, wat gaat jou makkelijk af, wat geeft jou energie? 
En...... waar kan je niet mee stoppen? 
Het weten wat jouw talent is geeft een fijn gevoel. Er zijn wel 40 talenten waar wij ons in kunnen vinden, waar we ons zelf leren kennen. 
We hebben met de talentenkaarten van Luuk Dewulf gekeken waar we een fijn gevoel bij krijgen. Voor meer info zie DvhN, zaterdag 4 juni 22 (reportage: In ieder kind schuilt een talent).

Nieuwsbegrip

30-03-2022
Vanuit onze waarde 'groei' en 'samen', hebben we in groep 5 Nieuwsbegrip buiten gemaakt. We hebben de opdrachten via de werkvorm 'tweetal-coach' gemaakt. Dat hield in dat één van ons tweetal de opdracht maakte en de ander ging kijken en helpen waar nodig was.

Bewegend leren tijdens rekenen

30-03-2022
Vorige week hadden we een rekenles buiten. Overal op het schoolplein hingen grote keersommen (9 x 17). We moesten naar een som rennen, deze uitrekenen en daarna aan juf laten zien. Dit deden we op ons wisbordje, zodat juf ook kon zien hoe we het hadden uitgerekend. Het was heerlijk weer en fijn om een rekenles buiten te doen!

Duolezen

18-03-2022
Sinds een tijdje kennen wij alle letters. Nu begint het lezen steeds sneller te gaan. En dat is leuk, want er gaat een hele wereld voor ons open! Wij zijn hier aan het duolezen. Met z'n tweeën lezen wij in een boek. Gezellig en leerzaam!

Hoogtegetallen en plattegronden

18-03-2022
Hoe kan je een onderwerp als hoogtegetallen bij de rekenles nou echt tot leven brengen? Door lekker te gaan bouwen! De kinderen van groep 5 hebben op basis van een kleine plattegrond een bouwwerk gemaakt. Vervolgens hebben zij samen genoteerd hoe hoog elke toren was.