We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Groep 4

Welkom op de pagina van groep 4a van juf Gréanne en juf Ella Maij! Op deze pagina is te zien waar wij de afgelopen weken over hebben gewerkt. Veel plezier!

Groepsnieuws

Nieuwsbegrip

30-03-2022
Vanuit onze waarde 'groei' en 'samen', hebben we in groep 5 Nieuwsbegrip buiten gemaakt. We hebben de opdrachten via de werkvorm 'tweetal-coach' gemaakt. Dat hield in dat één van ons tweetal de opdracht maakte en de ander ging kijken en helpen waar nodig was.

Bewegend leren tijdens rekenen

30-03-2022
Vorige week hadden we een rekenles buiten. Overal op het schoolplein hingen grote keersommen (9 x 17). We moesten naar een som rennen, deze uitrekenen en daarna aan juf laten zien. Dit deden we op ons wisbordje, zodat juf ook kon zien hoe we het hadden uitgerekend. Het was heerlijk weer en fijn om een rekenles buiten te doen!

Hoogtegetallen en plattegronden

18-03-2022
Hoe kan je een onderwerp als hoogtegetallen bij de rekenles nou echt tot leven brengen? Door lekker te gaan bouwen! De kinderen van groep 5 hebben op basis van een kleine plattegrond een bouwwerk gemaakt. Vervolgens hebben zij samen genoteerd hoe hoog elke toren was.

Museum de Buitenplaats

03-11-2021
Afgelopen dinsdag en woensdag zijn de groepen 5 en 6 naar museum de Buitenplaats in Eelde geweest.
Hier hebben we het zeventiende-eeuwse Nijsinghhuis van binnen mogen zien en mochten de leerlingen zelf foto's maken.

Spelling

03-11-2021
Op dinsdag doen we het minidictee altijd buiten in tweetallen. Om beurten rennen we naar het briefje om een woord te lezen, dan rennen we terug en schrijft ons maatje het woord op. We controleren het helemaal zelf.