We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Groep 3B

Welkom op de pagina van groep 3B met juf Marleen en juf Nienke! Wat leuk dat je even komt kijken bij ons in de klas. Op deze pagina is te zien waar wij de afgelopen tijd over gewerkt hebben.

Als we iets leuks of iets nieuws hebben geleerd, komt dat hier te staan.

Groepsnieuws

Vakantielezen met groep 3 en 4!

26-06-2020
Voor kinderen is het belangrijk om thuis veel te lezen, ook in de zomervakantie! De bibliotheek wil daar graag bij helpen. Daarom krijgen de kinderen van onze groepen 3 en 4 volgende week een tasje met boeken te leen. 

Na de vakantie mogen de kinderen alle boeken van onze schoolbibliotheek weer inleveren bij meester Lars. 

Veel leesplezier gewenst!

Klarinetles in de groepen 3 en 4

24-01-2020
Afgelopen dinsdag mochten wij Janita Doornbos in onze groepen verwelkomen. Met behulp van een kinderklarinet hebben we ervaren hoe het is om klarinet te spelen. Ook hebben we al meegespeeld met een liedje. Het was erg leuk om eens te proberen!

Groep 3 naar de bieb op school!

28-11-2019
Al een aantal jaren hebben wij een schoolbibliotheek waar kinderen wekelijks een boek kunnen kiezen om in de klas te lenen. Vanaf januari 2020 willen wij dat de groepen 3 dit ook gaan doen. Om alvast een beetje in de sfeer van de bieb te komen heeft meester Lars een 'snuffelpaal' meegenomen met allerlei boekjes over.... dieren!

Rekenen in de buitenlucht

10-11-2019
Bij doen dat buiten .....en op het plein maken we onze rekenopdracht.
Het doel was de tegels te tellen. We hebben met 9, 10,12 en 20 tegels een patroon gelegd. Maar er lagen kinderen op de tegels zodat het tellen lastig werd.
Dan wordt het goed nadenken en overleggen om het juiste aantal tegels te berekenen. 

Toneelpuzzels

10-11-2019
Uit een puzzel-koffer kwamen afbeeldingen. Met deze afbeeldingen hebben wij een eigen verhaal gemaakt. Zo kwam de kapitein op een kermis terecht waar hij allemaal poezen met scherpe klauwen tegen kwam. In een ander verhaal waren dieven die het horloge van de kapitein wilde stelen, maar de kapitein werd gelukkig op tijd wakker.
Een drama docent heeft onze lessen begeleid.