emailadres wachtwoord

Groep 3B

Welkom op de pagina van groep 3B met juf Marleen en juf Nienke! Wat leuk dat je even komt kijken bij ons in de klas. Op deze pagina is te zien waar wij de afgelopen tijd over gewerkt hebben.

Als we iets leuks of iets nieuws hebben geleerd, komt dat hier te staan.

Groepsnieuws

Toneelpuzzels

10-11-2019
Uit een puzzel-koffer kwamen afbeeldingen. Met deze afbeeldingen hebben wij een eigen verhaal gemaakt. Zo kwam de kapitein op een kermis terecht waar hij allemaal poezen met scherpe klauwen tegen kwam. In een ander verhaal waren dieven die het horloge van de kapitein wilde stelen, maar de kapitein werd gelukkig op tijd wakker.
Een drama docent heeft onze lessen begeleid.

Rekenen in de buitenlucht

10-11-2019
Bij doen dat buiten .....en op het plein maken we onze rekenopdracht.
Het doel was de tegels te tellen. We hebben met 9, 10,12 en 20 tegels een patroon gelegd. Maar er lagen kinderen op de tegels zodat het tellen lastig werd.
Dan wordt het goed nadenken en overleggen om het juiste aantal tegels te berekenen. 

De kleine kapitein in het spookhuis en op de camping.

07-10-2019
Toneelpuzzels’ is een dramaproject. Met puzzelstukken kan steeds een nieuw verhaal worden gemaakt en gespeeld. Er zijn vier verschillende soorten puzzelstukken met afbeeldingen. De eerste soort bestaat uit ‘wie’,de tweede soort uit ‘wat’, de derde soort uit ‘waar’. Het vraagteken staat voor de fantasie die nodig is om van ‘wie’, ‘wat’ en ‘waar’ een verhaal te maken.
Het verhaal van groep 3 ging over de kleine kapitein die op een kermis door het spookhuis wandelde. Ook belandde de kleine kapitein op een camping. De komende weken speelt en fantaseert groep 3 met deze toneelpuzzels. Vrijdagochtend, tijdens de kijkochtend, mogen de kinderen van groep 3 aan anderen uitleg geven over het spel. Kom dus kijken en meedoen!

Techniek lessen in groep 3

06-10-2019
Hoe maak je een regenboog? Waar drijft een pingpongballetje naar toe in een glas? En als het glas tot aan de rand toe is gevuld met water? Hoe maak je een zeepsopslang?
Elke week doen wij een proefje. Eerst gaan we een voorspelling doen, daarna doen we het proefje om te kijken of onze voorspelling klopt. Elk proefje kan thuis ook gedaan worden. Ga hiervoor naar www.proefjes.nl.