emailadres wachtwoord

Groep 1/2 C

Welkom op de pagina van groep 1/2C met juf Grèanne en juf Klazien. Leuk dat jullie een kijkje komen nemen bij ons in de klas. Op deze pagina is te zien waar wij de afgelopen weken over hebben gewerkt. Veel plezier!

Groepsnieuws

Schoolontbijt

01-11-2018
Na het bewonderen van de lampionnen gaan we gezellig samen in de klas ontbijten. We doen vrijdag 9 november mee met het Nationaal Schoolontbijt, dit jaar is het thema 'een feestje voor iedereen'. Om half 9 gaat de hele school aan een gezond ontbijtje.

Neemt iedereen een bordje, kommetje, bestek en een beker mee?!

Lichtjesfeest

31-10-2018
De komende periode gaan de kinderen hard bezig met het maken van een lampion. We hebben er dit jaar voor de eerste keer voor gekozen om een heus 'lichtjesfeest' ervoor te organiseren. U bent als ouders van harte uitgenodigd op vrijdag 9 november tussen 08:00 uur en 08:30 uur om de lampionnen van uw kind (én van alle anderen) te komen bewonderen.

Kleuters brengen bezoek aan dierenarts

18-10-2018
Dinsdagmiddag 9 oktober zijn de kleutergroepen naar de dierenarts geweest. Ze kregen van de dierenarts en assistente een rondleiding. De kinderen mochten kijken in de onderzoekskamer, behandelkamer, operatiekamer, de couveuse en de uitslaapkamer. Er lagen allemaal zieke knuffels. Er was zelfs een echte hond die de kinderen mochten aaien. Raai de kraai was ook ziek, de dokter heeft hem samen met de kinderen behandeld. Een verband om zijn vleugel, snavel en pootje en een prikje tegen de pijn. De kinderen hebben genoten van deze leerzame middag.

Voorlezen

12-10-2018
We zijn sinds de opening van de Kinderboekenweek op 3 oktober heel druk met lezen bij ons op school. Er worden voorleeswedstrijden gehouden, lievelingsboeken geïntroduceerd en nog veel meer. 
Afgelopen dinsdag hebben alle kinderen van de groepen 5 t/m 8 voorgelezen aan de kinderen van groep 1 t/m 4. Er was duidelijk te zien dat ze dit al goed konden: de intonatie was goed, er waren tempowisselingen en de plaatjes van de prentenboeken werden samen bekeken met de kinderen. Het was duidelijk iets dat voor herhaling vatbaar is!