We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Groep 1/2 A

Welkom op de pagina van groep 1/2A!

Wij krijgen les van juf Marja en meester Lars. Leuk dat jullie een kijkje komen nemen bij ons in de klas. Op deze pagina is te zien waar wij de afgelopen tijd over hebben gewerkt. Veel plezier!

Groepsnieuws

De kleuters naar het museum

27-09-2022
Ja, echt waar!! We hebben een heus museum bezocht, namelijk De Buitenplaats in Eelde. 
Daar keken we onze ogen uit. We hebben geleerd hoe je naar kleur kan kijken.
Hoeveel kleuren groen zijn er eigenlijk? Heeeel veeeel! Met een transparant gekleurd plasticje naar kunstwerken kijken geeft weer een heel ander beeld.
Daarna mochten we door de prachtig aangelegde tuin lopen.
Vooraf is een kunstenares bij ons in de klas geweest, zij heeft ons laten zien hoe je kleuren kan mengen.

Lekker trommelen in de muziekles

23-09-2022
De afgelopen twee weken heeft meester Lars met de kinderen van de groepen 1, 2 en 3 gedrumd. Met hulp van de namen van verschillende groente en fruitsoorten hebben we eenvoudige ritmes gemaakt. Lekker om tussendoor even samen trommelen!

Speelgoedochtend

10-02-2022
Wist je dat..... iedere eerste vrijdag van de maand speelgoedochtend is bij de kleuters?
Kinderen nemen eigen speelgoed mee en spelen heerlijk samen! Zo krijgen ze de kans om speelgoed te laten zien aan de andere kinderen en hoeft dit niet tijdens de maandagochtend kring. Hebben we dan de tijd om echte met elkaar te kletsen! Ook dat is leuk om eens te laten zien. 

Cijfers meppen

27-01-2022
Soms moet leren gewoon heel erg leuk zijn! We hebben cijfers gemept. Zo konden we alle cijfers tot te met 20 oefenen. Eerst bleef het rustig, maar wat werden we fanatiek!! 

Voorlezen via het digibord

27-01-2022
De voorleesdagen zijn begonnen. Een voorlezer in de klas kon helaas niet. Maar de oplossing was er! Meester Lars las ons digitaal voor. Dat is leuk! Zo konden alle kleuters ook mee lezen!