We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Bovenschoolse plusklas 9 3/4

(Hoog)begaafde kinderen hebben onderwijs op maat nodig. Dit betekent dat er aan de onderwijsbehoefte van deze kinderen wordt tegemoetgekomen. Zij krijgen verkorte instructies en compacte leerstof.
Zo ontstaat er ruimte voor verrijking (Levelwerk) in de eigen klas. Blijkt dit aanbod niet voldoende te zijn en heeft een leerling meer uitdaging en samenwerking met gelijkgestemden nodig, dan kan aan de hand van een hulpvraag plaatsing in een plusklas een goede oplossing zijn. In een gewone klas heeft een hoogbegaafde leerling vaak weinig ‘ontwikkelingsgelijken’. Terwijl het juist voor deze kinderen belangrijk is om van gedachten te kunnen wisselen met andere slimme leerlingen om zich verder te kunnen ontwikkelen.

Voor regio Zuidlaren van Stichting Baasis is er voor kinderen van IKC Schuilingsoord, obs De Schuthoek, obds de Zuid-Wester, obs 't Oelebred en obs De Duinstee, een bovenschoolse plusklas met de naam 9 ¾.
Deze bovenschoolse plusklas is een bestuursvoorziening van Stichting Baasis. De locatie is IKC Schuilingsoord. De naam is afgeleid van perron 9 3⁄4, het onzichtbare perron vanwaar de tovenaarsleerling Harry Potter vertrok naar de Hogeschool voor Hekserij en Hokus Pokus.
De naam symboliseert de zichtbaarheid van veel slimme kinderen in het basisonderwijs. 

In de plusklas wordt een programma aangeboden waarin leren leren, leren denken en leren leven centraal staat. De plusklas is vooral gericht op de aanpak van een opdracht en minder gericht op het resultaat. 
Belangrijker is dat ze inzicht krijgen in hun eigen leerproces. Onderwerpen die niet in het reguliere curriculum aangeboden worden, worden meestal in projectvorm aangeboden. U kunt hierbij denken aan archeologie, architectuur, programmeren, mythologie, filosofie, schaken, onderzoek, optische illusies, e.d.

De kinderen komen volgens een bepaald rooster naar 9 ¾. De ouders zijn verantwoordelijk voor eventueel vervoer.

Voor verdere informatie kunt u ons beleidsnotitie ‘Wie mag er naar de bovenschoolse plusklas’ van Stichting Baasis inzien. Mocht u nog vragen hebben, neem dan vooral contact met ons op.