We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Academische basisschool

IKC Schuilingsoord is een academische basisschool: 
Een school die schoolontwikkeling en innovatie (vernieuwing) verbindt met praktijkonderzoek, scholing en het opleiden op de werkplek van nieuw en zittend personeel.
 
Er wordt bij ons veel praktijkgericht onderzoek uitgevoerd, door studenten, maar ook door leden van ons team. Het onderzoek is gekoppeld aan schoolontwikkeling en innovatie en heeft als doel de kwaliteit van het handelen van leerkrachten te verbeteren.
Bij het doen van onderzoek worden we begeleid door de RUG (Rijksuniversiteit Groningen). Het is niet zo dat we uw kind(eren) blootstellen aan allerlei wetenschappelijke experimenten, maar we bekijken samen met de leerkrachten, studenten en wetenschappers op welke terreinen we ons onderwijs verder kunnen verbeteren en wat daarvoor de beste manier is.

Er is bij ons bijvoorbeeld onderzoek gedaan om de resultaten op het gebied van het technisch lezen verder te verbeteren, naar verschillende signaleringsinstrumenten voor hoogbegaafdheid en naar het verbeteren van de kwaliteit van onderwijs in begrijpend lezen.

We hebben doorlopend studenten op school die ook onderzoek verrichten naar de kwaliteit van ons onderwijs. 
Marjolein de Bruin is bij ons één dagdeel vrij geroosterd om studenten te begeleiden. Zij is leerkracht en heeft zich gespecialiseerd in het begeleiden van studenten en het ondersteunen van haar collega’s met betrekking tot het begeleiden van studenten. 

Als academische basisschool willen wij een lerende organisatie zijn. Iedereen leert er met, door en van elkaar: studenten van alle opleidingsjaren, leerkrachten, directie, opleidingsdocenten en onderzoekers.