We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Nieuwsoverzicht

vorige pagina | volgende pagina

Kangoeroewedstrijd

vrijdag 13 maart 2020

Op donderdag 19 maart doet onze school mee aan de jaarlijkse Kangoeroewedstrijd. De kangoeroe komt uit Australië en dat geldt ook voor de kangoeroewedstrijd. In 1980 werd daar voor het eerst een soort wiskundewedstrijd georganiseerd. Geïnspireerd door het Australische succes, begonnen in 1990 in Frankrijk enkele wiskundigen met de organisatie van een dergelijke wiskundewedstrijd. Als eerbetoon aan de Australiërs doopten ze hun wedstrijd “Kangourou”. Door Frankrijk uitgenodigd begonnen in 1994 enkele Europese landen, waaronder Nederland, ook met de organisatie van een vergelijkbare wiskundewedstrijd. In 1995 werd in Parijs de internationale organisatie “Kangourou sans frontières” (KSF) opgericht. In datzelfde jaar werd in Nederland de Stichting Wiskunde Kangoeroe opgericht met het doel jaarlijks een zogenaamde Kangoeroe wiskundewedstrijd te organiseren. De Nederlandse Stichting is lid van de KSF.  Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan 70 landen lid van de KSF en doen er jaarlijks meer dan 6,5 miljoen leerlingen over heel de wereld mee met de Kangoeroe wiskundewedstrijd. In Nederland namen in 2019 bijna 145.000 leerlingen op bijna 2350 scholen deel. Deze leerlingen maken op hetzelfde moment nagenoeg dezelfde opgaven en dat is werkelijk uniek!

De Kangoeroewedstrijd heeft als doel de kinderen te laten ervaren dat wiskunde (en rekenen) heel leuk en uitdagend kan zijn. De opgaven bestaan dan ook uit zeer uitdagende puzzels en hersenkrakers. De eerste vragen zijn makkelijk, maar gaandeweg worden ze lastiger. Van onze school doen 53 sterke rekenaars uit de groepen 3 t/m 8 hieraan mee, ieder op zijn eigen niveau.

Eind april is de uitslag van de wedstrijd bekend en eind mei ontvangt onze school de certificaten en eventuele prijzen die vervolgens worden uitgereikt. Het is dus nog wel even wachten… Maar er wordt natuurlijk met spanning naar uitgekeken!

Ik eet het beter!

vrijdag 13 maart 2020
Komende week houden de groepen op Schuilingsoord zich bezig met gezond eten en bewegen in de klas. Hieronder kunt u lezen per groep wat er gaat gebeuren. 

Voor groep 5 is er op donderdag 19 maart Stapel Gezond: Wat zitten er veel gezonde producten in die Schijf van Vijf! Voor ontbijt, lunch, avondeten, pauzehappen, drinken... Kinderen gaan vanaf groep 5 zelf keuzes maken. Spelenderwijs ontdekken leerlingen waarom die Schijf een handig hulpje voor hen is. 

Groep 6 doet op donderdag 19 maart leuke, leerzame smaakproeven met 'Over de Tong'. Heel bewust proeven de leerlingen producten die vooral zoet, zout, zuur of bitter zijn, en combinaties daarvan. 

Met 'Expeditie Lekker in je Vel' gaat groep 7 ruim een week lang, van 13 t/m 20 maart de uitdaging aan om gezond te eten, lekker te bewegen en op tijd te ontspannen. Ook individueel onderzoeken, ervaren de leerlingen hoe ze zich lekker fit kunnen voelen. In de klas én thuis.

Voor groep 8 is er de KlasseLunch. Met dit lesprogramma krijgen leerlingen er plezier in om gezonde keuzes te maken. Ze sluiten de les af met een heerlijke, gezonde lunch met de hele groep op donderdag 19 maart.

De kinderen van groep 5 en 8 hoeven op donderdag 19 maart geen lunch mee naar school. Dit krijgen ze vanuit het lesprogramma aangeboden. 

Voor groep 1 t/m 4 komt Mattijs in de klas. Hij gaat met de kinderen proefjes doen met tomaten op vrijdag 20 maart. 

We hopen er met z'n allen een (extra) gezonde week ervan te maken!

Blijf uit de dode hoek. Groep 7 en 8.

dinsdag 3 maart 2020
Op de parkeerplaats bij de Coop kregen de groepen 7 en 8 over het fenomeen 'de dode hoek' . Waar ben je zichtbaar voor de chauffeur en wat is het gevaar? Hoe lang is de remweg? Hoe kun je samen werken? Zeer interessant bij zeer mooi weer.

Oproep aanmelden broertjes, zusjes

vrijdag 28 februari 2020

Hierbij doen we een oproep aan de ouders om broertjes en zusjes, die nu nog niet naar school gaan, aan te melden. Als schoolorganisatie is het goed om te weten welke en hoeveel kinderen in de komende tijd ook bij ons op school komen. Daarmee kunnen we ons goed voorbereiden op het nieuwe schooljaar.
We willen u vragen bovenstaande aan te geven bij één van de leerkrachten of de directie. 

Lezen is leuk en goed!

vrijdag 28 februari 2020
 
Op school besteden wij veel aandacht aan lezen. Maar ook thuis is het belangrijk voor kinderen om minimaal een kwartier per dag te lezen. Lezen heeft een bewezen positief effect op woordenschat, spelling, begrijpend lezen en schrijven. Kinderen die minimaal 15 minuten lezen per dag, lezen 1.146.000- woorden per jaar. Hun woordenschat kan met 1000 woorden per jaar groeien. En kinderen die plezier hebben in lezen, gaan meer en steeds beter lezen. Kortom een dagelijks leesritueel van 15 minuten zorgt voor een leven lang leesplezier. 
vorige pagina | volgende pagina