emailadres wachtwoord

Nieuwsoverzicht

vorige pagina | volgende pagina

Vanuit de directie

vrijdag 11 oktober 2019
De herfst is nu echt begonnen. Er valt veel blad op het plein en de regen zorgt ervoor dat er regelmatig plassen water op het plein staan. We hebben de putten maar weer eens laten doorspuiten.

De kinderboekenweek is vanochtend afgesloten met een “inloopochtend” voor de ouders. Er was erg veel belangstelling voor hetgeen de kinderen gemaakt hadden. Een compliment voor de organisatoren is op zijn plaats!
Op deze dag hebben de groepen 6 en 7 hun voorleeswedstrijd afgesloten. De groepen 1 tot en met 5 hebben een tekenwedstrijd gehouden. De winnaars zijn vanmorgen in het speellokaal bekend gemaakt.

De Zuidlaardermarkt staat op het punt van beginnen. We hopen dat alle bezoekers beter weer treffen. We wensen ieder in Zuidlaren veel plezier tijdens de markt.

Op dinsdag 15 oktober en woensdag 16 oktober hebben we twee marge dagen gepland. Op dinsdag kan iedereen de markt bezoeken en op woensdag heeft het team een onderwijskundige studiedag. Na de lunchpauze zullen ook de andere openbare scholen uit Zuidlaren bij ons “aanschuiven”.

De werving en selectie voor de nieuwe directeur is toe aan de tweede fase. Binnenkort zal er met de geselecteerde kandidaten een tweede gesprek volgen. Naast een directeur voor obs Schuilingsoord, wordt er ook een nieuwe directeur geworven voor obs de Schuthoek en odbs de Zuid-Wester. Omdat er uiteraard ook leerkrachten in de benoemingsadviescommissie zitten, zal er volgende week vrijdag in sommige groepen weer een vervanger aanwezig zijn.

Nu de dagen weer korter worden en het langer donker is, staat de jaarlijkse fietsencontrole voor de groepen 5 t/m 8 staat weer gepland. Op maandagochtend 28 oktober komt een aantal vrijwilligers van VVN op school om de controle uit te voeren. Er wordt o.a. gekeken naar de verlichting en de remmen. In de komende week zullen de leerkrachten van de betreffende groepen aandacht besteden aan waar een veilige fiets aan voldoet. We vragen u als ouders om ook thuis aandacht te vragen voor dit onderwerp. Om de controle zo effectief mogelijk te laten zijn, willen we u vragen uw kinderen op die dag op de fiets naar school te laten komen.

Staking onderwijs op 6 november? Wellicht heeft u in het nieuws gehoord dat er plannen zijn om op woensdag 6 november een stakingsdag te gaan organiseren. Zo gauw we meer weten over de staking en de eventuele consequenties ervan voor die dag, zullen we u daarvan op de hoogte brengen.

Regelmatig komen er verzoeken binnen voor het aanvragen van verlof in verband met een artsenbezoek of een andere afspraak onder schooltijd. We willen u vragen om deze verzoeken zo vroeg mogelijk in te leveren bij de leerkracht of de coördinator. De collega’s kunnen er dan rekening mee houden dat uw kind op dat moment even niet in de groep is en indien mogelijk het programma voor uw kind aanpassen.  

Voorstelling Trash in de Kimme

donderdag 10 oktober 2019
Donderdag 10 oktober, op de dag van de duurzaamheid, zijn de kinderen van groep 5 t/m 8 naar de Kimme geweest om de voorstelling Trash bij te wonen, aangeboden door de gemeente Tynaarlo voor alle schoolkinderen van groep 5 t/m 8 binnen de gemeente.

Het was een humoristische, super interactieve voorstelling met aan het eind een hele gave percussieshow met alle kinderen. Goed gedaan!

Schoolshirtjes

woensdag 9 oktober 2019
Binnenkort staan er verschillende sportactiviteiten op het programma! Leuk, maar het is nog leuker als we in een shirt van Schuilingsoord kunnen laten zien hoe sportief we zijn! Nu komen we nog wel eens shirts te kort.. Mochten jullie thuis nog Schuilingsoord-shirts hebben liggen? Breng ze dan zo snel mogelijk terug naar de leerkracht! Alvast bedankt!

Kinderboekenweek in de bibliotheek Zuidlaren

maandag 7 oktober 2019
We vieren in onze bibliotheek de Kinderboekenweek!

Op 12 oktober is er van alles te doen in de bibliotheek. Kom spelletjes spelen, maak een zelfrijdend voertuig (8+) of doe mee met één van de andere toffe activiteiten!
Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van de bibliotheek. Deelname aan alle activiteiten is gratis.

De kleine kapitein in het spookhuis en op de camping.

maandag 7 oktober 2019
Toneelpuzzels’ is een dramaproject. Met puzzelstukken kan steeds een nieuw verhaal worden gemaakt en gespeeld. Er zijn vier verschillende soorten puzzelstukken met afbeeldingen. De eerste soort bestaat uit ‘wie’,de tweede soort uit ‘wat’, de derde soort uit ‘waar’. Het vraagteken staat voor de fantasie die nodig is om van ‘wie’, ‘wat’ en ‘waar’ een verhaal te maken.
Het verhaal van groep 3 ging over de kleine kapitein die op een kermis door het spookhuis wandelde. Ook belandde de kleine kapitein op een camping. De komende weken speelt en fantaseert groep 3 met deze toneelpuzzels. Vrijdagochtend, tijdens de kijkochtend, mogen de kinderen van groep 3 aan anderen uitleg geven over het spel. Kom dus kijken en meedoen!
vorige pagina | volgende pagina