We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Nieuwsoverzicht

vorige pagina | volgende pagina

Vignet welbevinden behaald!

donderdag 19 mei 2022
Wij hebben als gezonde school het vignet Welbevinden behaald. Hiermee laten we zien dat we voldoen aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Wij hechten veel waarde aan veiligheid en zijn daarom trots op het behaalde resultaat!

Welbevinden is het derde vignet voor ons als school. We beschikken al over de vignetten Bewegen & Sport en Voeding. 
Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen.
Dit vinden wij belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op de website.

Praktisch verkeersexamen groep 7

vrijdag 13 mei 2022
Gisteren, donderdag 12 mei, was het dan zover: het praktisch verkeersexamen. Groep 7 was op volle sterkte en werd aangevuld door 3 meisjes van groep 8 die door Corona het examen vorig jaar niet konden rijden. Gespannen koppies aan de start, maar gelukkig viel het allemaal wel mee. Na een korte uitleg mochten de kinderen van start. Terug op school nog wat zenuwachtige vragen van 'Wat als...?' en 'Oei, ben ik gezakt als ik dat en dat fout heb gedaan?' Gelukkig waren er maar een paar kleine foutjes dus iedereen is GESLAAGD! Gefeliciteerd allemaal! 🤩

Avondvierdaagse

donderdag 12 mei 2022
Aankomende week staat de avondvierdaagse op het programma. Na twee jaar afwezigheid kan deze eindelijk weer doorgaan. Dat is terug te zien in het aantal aanmeldingen, er lopen maar liefst 184 leerlingen van onze school mee. Iets om trots op te zijn!

De OV heeft hard gewerkt om dit alles in goede banen te leiden. Dank hiervoor! In de informatiebrief vindt u alle benodigde info. De routes en reglementen zijn hier te vinden. 

We wensen iedereen veel wandelplezier!


23 mei: Infoavond Kwink

donderdag 12 mei 2022
We hebben een geweldige avond voor u in petto! Kom terug in de schoolbanken en ervaar zelf wat sociaal-emotioneel leren is. U hoeft geen tafel van zeven op te zeggen, niet de hoofdsteden van Nederland op te dreunen en al helemaal geen breuken met elkaar te vermenigvuldigen.
 
Nee, wij vertellen u graag wat sociaal-emotioneel leren is. Dat gaat over belangrijke vaardigheden die wij uw kind – samen met u – willen aanleren: jezelf leren kennen, omgaan met je (soms heftige) emoties, je inleven in anderen, verantwoorde keuzes leren maken en vriendschappen en andere relaties leren hanteren.
Kortom: alles wat belangrijk is om nu en later succesvol mee te doen aan onze maatschappij.
 
Tijdens de Kwink-ouderavond ervaart u hoe we dat met uw kind bespreken en vooral: doen! Zeker weten dat u met extra inspiratie en ideeën naar huis gaat. Zo dragen we samen met u bij aan de positieve ontwikkeling van uw kind.
 
Op    maandag 23 mei 2022
 
Van  19.30 – 21.00 uur
 
In      Het speellokaal op school
 
Komt u ook? Want sociaal-emotioneel leren werkt het beste als ‘school en thuis’ samenwerken. Graag tot ziens.

Verhuizing

donderdag 12 mei 2022
De verhuizing zit erop! Het team heeft, met hulp van een aantal ouders, hard gewerkt om het tijdelijke pand in te richten. In een paar dagen tijd werd het Harens Lyceum omgebouwd tot een basisschool, waar we tijdelijk kunnen verblijven. 

De start aan de Julianalaan is daarmee nagenoeg vlekkeloos verlopen. Dank aan eenieder voor de bijdrage hieraan! 
Uiteraard zijn er nog wel punten voor verbetering vatbaar. Zo zijn we nog niet tevreden over de inrichting van het plein, met name voor de onderbouw. Hier wordt aan gewerkt. Ook is het brengen en halen soms nog wat zoeken, maar samen vinden we hier vast een goede structuur in. 

Het pand aan de Hogeweg is ondertussen zo goed als leeg. Begin juni wordt de sleutel overgedragen aan de aannemer en kan de sloop beginnen. 
We hopen in het najaar van 2023 onze intrek te nemen in een prachtig nieuw schoolgebouw.
vorige pagina | volgende pagina