We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Nieuwsoverzicht

vorige pagina | volgende pagina

Nieuws uit de bibliotheek

maandag 29 juni 2020
Zomeractie van de bibliotheek

Kriebelbeestjes
Van 4 juli tot en met 16 augustus staan de bibliotheken in het teken van De Zes Zomerkriebels. Dit is een online activiteiten- en informatieprogramma in samenwerking met ROEG!jr. Elke week van de zomervakantie staat er 1 kriebelbeestje dat dicht bij ons in de buurt leeft, centraal. In totaal komen zo de zes zomerkriebels aan bod: het lieveheersbeestje, de teek, de mier de worm, de mug en de wesp.

Over elk dier wordt een leuke informatieve vlog gemaakt door een deskundige, waarbij het betreffende diertje wordt geïntroduceerd vanuit een bibliotheekboek. Op de website zijn er naast de filmpjes, elke week doe- en ontdekopdrachten over de dieren te vinden die gemaakt zijn door het IVN.

Cadeautje voor jonge vakantieleners 6-12 jr
Om het lezen en de gang naar de bibliotheek in de zomervakantie te stimuleren, krijgt elk kind van 6 t/m 12 jaar dat in deze periode een boek/ boeken/tijdschriften komt lenen in de bibliotheek (Zuidlaren en Eelde) een leuke verrassing. Kinderen kunnen op vertoon van hun geleende boek(en) met uitleenbon aan de balie een cadeautje in ontvangst nemen.

Groep 8: de laatste schoolweek

vrijdag 26 juni 2020
Het afscheid van groep 8 nadert met rasse schreden. Het komt niet als een verrassing als we zeggen dat de coronacrisis er voor heeft gezorgd dat dit jaar veel dingen anders dan gebruikelijk gaan. Zo ook de laatste schoolweek van groep 8. We hebben geprobeerd om, binnen onze mogelijkheden, groep 8 alsnog een memorabel afscheid te kunnen geven. 

Er is een eindfilm gemaakt waar de afgelopen weken hard aan gewerkt is. In plaats van een driedaags schoolkamp heeft groep 8 een week vol leuke activiteiten op de planning staan. Op maandag een fantastische buitensportdag op locatie, dinsdag verzorgd groep 8 een activiteitenkermis voor de andere groepen van o.b.s. Schuilingsoord en woensdag worden de verjaardagen gevierd en de eindfilm (in iedere groep afzonderlijk) bekeken. En dan is het donderdag; tijd om alles op te ruimen en om 12.00 afscheid te nemen van de school en de lagere schoolperiode. Hoe we dat precies gaan doen? Dat houden we nog even geheim!

Gezocht: MR lid!

vrijdag 26 juni 2020
Sinds 2013 heeft Peter Scholtens als deel van oudergeleding in de MR gezeten en daarbij ook de voorzittersfunctie vervuld. Zijn jongste telg gaat naar groep 8 en heeft Peter besloten dat het tijd is om de MR te verlaten. Dit betekent dat de MR graag een nieuw ouder verwelkomt.
In de MR spreek je mee over allerlei onderwerpen die met onze school en het onderwijs te maken hebben. Via de MR heb je invloed op de organisatie van de school en de inrichting van het onderwijs. De MR kan de directie van de school gevraagd en ongevraagd advies geven over alles wat met de school te maken heeft en ook voorstellen doen.
De directie van de school heeft bij beslissingen en veranderingen vaak het advies en soms ook de instemming van de MR nodig.
Wil je je inzetten voor de medezeggenschap voor de ouders van onze school dan kun je je aanmelden via mr.schuilingsoord@stichtingbaasis.nl
N.B.: Bij meer dan 2 kandidaten zal er een verkiezing worden gehouden. 

Vakantielezen met groep 3 en 4!

vrijdag 26 juni 2020
Voor kinderen is het belangrijk om thuis veel te lezen, ook in de zomervakantie! De bibliotheek wil daar graag bij helpen. Daarom krijgen de kinderen van onze groepen 3 en 4 volgende week een tasje met boeken te leen. 

Na de vakantie mogen de kinderen alle boeken van onze schoolbibliotheek weer inleveren bij meester Lars. 

Veel leesplezier gewenst!

Doorlezen in de zomervakantie met de VakantieBieb!

vrijdag 26 juni 2020
De gratis VakantieBieb stimuleert kinderen om te blijven lezen tijdens de zomerperiode!

In de gratis app staan e-books én luisterboeken. Zo zijn er leuke boeken voor kinderen uit groep 3, maar ook spannende boeken voor tieners en prachtige romans voor volwassenen. De VakantieBieb is voor iedereen toegankelijk, dus ook als je géén lid bent van de Bibliotheek. De VakantieBieb is gratis beschikbaar in de App Store en via Google Play. Van 1 juli tot en met 31 augustus 2020. Meer informatie vind je op www.vakantiebieb.nl.
vorige pagina | volgende pagina