We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Nieuwsoverzicht

vorige pagina | volgende pagina

Lessenserie De Tweede Wereldoorlog

zaterdag 25 januari 2020
Voor een projectthema had juf Tessa een lessenserie over de Tweede Wereldoorlog gemaakt. In de eerste les leerden de kinderen over wat er zich tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft afgespeeld. In de tweede les werd de klas in groepjes verdeeld over 4 onderwerpen: het verzet, Anne Frank, NSB en het verloop van de Tweede Wereldoorlog. Elk groepje maakt een poster over één van deze vier onderwerpen. In de derde en laatste les werden de posters aan elkaar gepresenteerd. Op deze manier hebben we met en van elkaar geleerd! 
De kinderen waren erg betrokken en enthousiast aan het werk tijdens deze lessen! Kijk maar eens naar de foto's... 

Klarinetles in de groepen 3 en 4

vrijdag 24 januari 2020
Afgelopen dinsdag mochten wij Janita Doornbos in onze groepen verwelkomen. Met behulp van een kinderklarinet hebben we ervaren hoe het is om klarinet te spelen. Ook hebben we al meegespeeld met een liedje. Het was erg leuk om eens te proberen!

Het zit er bijna op..

vrijdag 24 januari 2020
Beste leerlingen, ouders en collega’s, 
 
Vorig schooljaar ben ik begonnen aan de interim opdracht in Zuidlaren. Met het schoolbestuur is destijds afgesproken dat ik 3 dagen per week in de school zou gaan werken, eerst tot aan de zomervakantie.  Vanuit Enschede een hele rit, maar dat maak ik wel vaker mee. Toen was nog niet bekend dat de directeur van de school niet terug zou keren en in 2020 met pensioen zou gaan. De opdracht werd dus, na de zomer, verlengd. Na de zomervakantie is de werving en selectie voor de nieuwe directeur gestart, met als resultaat de benoeming van Judith Toering. Omdat de nieuwe directeur op 1 februari kon starten, werd de opdracht weer met een maand verlengd. Nu is het einde dan echt in zicht. In februari pak ik weer andere werkzaamheden op. Altijd weer een verrassing waar je terecht komt en wat de opdracht is.
 
Ik werk in de komende twee weken nog in Zuidlaren op obs Schuilingsoord en ben op woensdag 29 januari dan voor het laatst. Ik heb een fijne periode bij obs Schuilingsoord gehad. Het doet mij goed dat het team vol ambitie en werklust de toekomst tegemoet gaat. De samenwerking was prima, dank jullie daarvoor. De verdere ontwikkeling van de school is in goede handen. We hebben samen een aantal zaken in “de steigers” gezet.  

Ook zag ik, zeker gedurende de dagen dat ik er was, leuke en enthousiaste kinderen en ouders. Ook de informele contacten waren erg prettig. Dat is heel belangrijk voor een school. Het is allemaal mensenwerk tenslotte. Samen maken jullie de school. 
 
Ik wens ieder een hele fijne en vooral gezonde toekomst toe. 

Met vriendelijke groet, 
Jan Migchelbrink – interim directeur 

Stakingsdagen 30 en 31 januari

vrijdag 24 januari 2020
Zoals u weet, zijn de scholen 30 en 31 januari gesloten vanwege de landelijke onderwijsstaking.

Stichting Baasis heeft ervoor gekozen om alle scholen te sluiten op 30 en 31 januari. Wij als team van obs Schuilingsoord staan ook achter deze keuze. We maken ons oprecht zorgen over de toekomst van het (basis)onderwijs en daarmee de kwaliteit ervan.

We stellen daarom de teamleden in de gelegenheid om 30 januari deel te nemen aan de stille mars in Groningen. Op vrijdag 31 januari hebben we een bijeenkomst georganiseerd voor de collega's van de drie openbare scholen in Zuidlaren om met elkaar te praten over mogelijke oplossingen die een bijdrage kunnen leveren aan het verlagen van de werkdruk en aan de kwaliteit van het onderwijs. 

We realiseren ons de stakingsdagen inhouden dat de kinderen twee dagen niet naar school gaan. Toch hopen we dat deze actie een bijdrage levert aan het verlagen van de werkdruk en het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs, voor nu én in de toekomst!

Even voorstellen

vrijdag 24 januari 2020
Beste ouders van Schuilingsoord,

Mijn naam is Marjo ter Hoeve en sinds 1 januari ben ik de nieuwe coördinator passend onderwijs. Ik volg Harma Wolters op die met pensioen is gegaan.

Sinds 1992 ben ik werkzaam in het onderwijs. Ik ben begonnen als leerkracht en sinds 2005 ben ik intern begeleider. Het werken met leerkrachten, ouders en kinderen en het zoeken naar datgene dat bij hen past en hen verder helpt vind ik de mooiste uitdaging van mijn werk. Vooral het gedrag heeft mijn aandacht en daar heb ik mij dan ook in gespecialiseerd.

Mijn 2 kinderen zijn inmiddels het huis uit en daardoor heb ik volop tijd gekregen voor mijn hobby’s; wandelen, zingen en afspreken met vriendinnen.

Ik ben hier op Schuilingsoord heel hartelijk en warm ontvangen en ik heb erg veel zin in om er met elkaar wat moois van te maken!

Hartelijke groet,

Marjo ter Hoeve
vorige pagina | volgende pagina