We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Nieuwsbericht

Nieuws uit de bibliotheek

maandag 29 juni 2020
door Lars Noorman
Zomeractie van de bibliotheek

Kriebelbeestjes
Van 4 juli tot en met 16 augustus staan de bibliotheken in het teken van De Zes Zomerkriebels. Dit is een online activiteiten- en informatieprogramma in samenwerking met ROEG!jr. Elke week van de zomervakantie staat er 1 kriebelbeestje dat dicht bij ons in de buurt leeft, centraal. In totaal komen zo de zes zomerkriebels aan bod: het lieveheersbeestje, de teek, de mier de worm, de mug en de wesp.

Over elk dier wordt een leuke informatieve vlog gemaakt door een deskundige, waarbij het betreffende diertje wordt geïntroduceerd vanuit een bibliotheekboek. Op de website zijn er naast de filmpjes, elke week doe- en ontdekopdrachten over de dieren te vinden die gemaakt zijn door het IVN.

Cadeautje voor jonge vakantieleners 6-12 jr
Om het lezen en de gang naar de bibliotheek in de zomervakantie te stimuleren, krijgt elk kind van 6 t/m 12 jaar dat in deze periode een boek/ boeken/tijdschriften komt lenen in de bibliotheek (Zuidlaren en Eelde) een leuke verrassing. Kinderen kunnen op vertoon van hun geleende boek(en) met uitleenbon aan de balie een cadeautje in ontvangst nemen.