We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Nieuwsbericht

vorig bericht | volgend bericht

Kangoeroewedstrijd

vrijdag 13 maart 2020
door Hans Westerhof

Op donderdag 19 maart doet onze school mee aan de jaarlijkse Kangoeroewedstrijd. De kangoeroe komt uit Australië en dat geldt ook voor de kangoeroewedstrijd. In 1980 werd daar voor het eerst een soort wiskundewedstrijd georganiseerd. Geïnspireerd door het Australische succes, begonnen in 1990 in Frankrijk enkele wiskundigen met de organisatie van een dergelijke wiskundewedstrijd. Als eerbetoon aan de Australiërs doopten ze hun wedstrijd “Kangourou”. Door Frankrijk uitgenodigd begonnen in 1994 enkele Europese landen, waaronder Nederland, ook met de organisatie van een vergelijkbare wiskundewedstrijd. In 1995 werd in Parijs de internationale organisatie “Kangourou sans frontières” (KSF) opgericht. In datzelfde jaar werd in Nederland de Stichting Wiskunde Kangoeroe opgericht met het doel jaarlijks een zogenaamde Kangoeroe wiskundewedstrijd te organiseren. De Nederlandse Stichting is lid van de KSF.  Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan 70 landen lid van de KSF en doen er jaarlijks meer dan 6,5 miljoen leerlingen over heel de wereld mee met de Kangoeroe wiskundewedstrijd. In Nederland namen in 2019 bijna 145.000 leerlingen op bijna 2350 scholen deel. Deze leerlingen maken op hetzelfde moment nagenoeg dezelfde opgaven en dat is werkelijk uniek!

De Kangoeroewedstrijd heeft als doel de kinderen te laten ervaren dat wiskunde (en rekenen) heel leuk en uitdagend kan zijn. De opgaven bestaan dan ook uit zeer uitdagende puzzels en hersenkrakers. De eerste vragen zijn makkelijk, maar gaandeweg worden ze lastiger. Van onze school doen 53 sterke rekenaars uit de groepen 3 t/m 8 hieraan mee, ieder op zijn eigen niveau.

Eind april is de uitslag van de wedstrijd bekend en eind mei ontvangt onze school de certificaten en eventuele prijzen die vervolgens worden uitgereikt. Het is dus nog wel even wachten… Maar er wordt natuurlijk met spanning naar uitgekeken!
vorig bericht | volgend bericht